Cum fentează şoferii, mai nou, radarele poliţiştilor. Ce-şi montează la plăcuţele de înmatriculare

Se pare că în Europa se răspândește un nou truc pentru evitarea radarelor auto. Direcția Generală de Trafic din Spania monitorizează deja noile manevre pe care șoferii le folosesc pentru a nu fi surprinși de aparatele radar, notează lasexta.com.

La ce truc recurg șoferii pentru evitarea radarelor auto

Manevra la care apelează șoferii este descrisă într-un video aparent provenit din Italia.

Este foarte dificil pentru poliție să identifice această tehnică, dat fiind că este necesară o examinare detaliată plăcuțelor de înmatriculare.

Mai exact, oamenii își lipesc peste plăcuțele de înmatriculare un autocolant care este vizibil doar dacă este examinat minuțios.

Cu toate că acesta pare să nu aibă niciun efect, de fapt, dacă este privit printr-un obiectiv radar, materialul acestuia reflectă lumina și face ca numărul de înmatriculare să dispară în camerele de luat vederi.

Ce riscă șoferii care sunt prinși

Această metodă, care face dificilă citirea plăcuțelor de înmatriculare, este considerată o infracțiune gravă în Spania. Motiv pentru care șoferii pot fi amendați cu 200 de euro.

Cât despre numerele sau literele plăcuței de înmatriculare, dacă acestea sunt schimbate, deja este vorba de falsificare de documente. În acest caz, șoferii riscă amenzi de 6.000 de euro și până la 3 ani de închisoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *