Cum poţi să îţi iei Dacia electrică cu doar 9.000 de euro

Prima mașină Dacia electrică va costa 18.100 de euro, iar cu stimulentul de la stat prețul poate să scadă la 9 mii de euro.

Cei care vor să o cumpere, pot să plaseze comenzile de săptămâna viitoare, dar vor aștepta până în septembrie, pentru că atunci va ajunge în România Dacia electrică. Autonomia acestui model pleaca de la 230 de kilometri, ceea ce o face utilă mai mult pentru oraș, spun experții auto.

Prima Dacia electrică, botezată Spring, concepută în România va fi asamblată în China și va putea fi încărcată de la o priză normală sau de la o bornă specială.

Încărcarea de la bornă ar putea dura patru ore și jumătate. Anterior, producătorul a anunțat că bateria poate fi încărcată până la 80% în 50 de minute la o stație de încarcare rapidă.

Modelul va avea 45 de cai putere și va putea parcurge între 230 kilometri în afara orașului și 305 kilometri doar prin oraș, spune producătorul.

În echiparea mașinii regăsim: limitator de viteză, ABS, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apelul de urgență, adică butonul SOS, aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Precomenzile vor fi lansate online de pe 20 martie, iar doritorii pot alege din patru culori: alb, albastru, argintiu, roșu.

Producătorul oferă garanție 3 ani sau pânp la 100.000 de kilometri pentru mașină. Bateria însă are o garanție de 8 ani și până la 120.000 de kilometri.

Modelul electric Dacia Spring poate fi cumpărat prin programul Rabla.

Vitalie Cojocari, reporter Pro TV: “Statul român le dă celor care vor să-și cumpere o mașină electrică un ecotichet în valoare de peste 9.000 de euro, dar nu mai mult de jumătate din valoarea mașinii. Ceea ce înseamnă că Dacia Spring, care valoreaza 18.000 de euro, va costa, prin Programul rabla, 9.000 de euro”.

Prețul nu este totul, spun jurnaliștii auto. Trebuie să înțelegeți în ce situații puteți folosi o mașină electrică pentru că este putțn probabil să puteți ajunge cu Dacia Spring pe litoral, de pildă.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: “Este cel mai bun preț, dar oamenii trebuie să știe exact ce cumpară. Este o mașină care poate fi folosită în oraș, care ar putea avea pe timp de iarnă o autonomie de 200 de kilometri, care s-ar putea încarca mai greu”.

Pentru cei care nu au de făcut drumuri lungi, Dacia anunță pe viitor o variantă și mai ieftină: de 16.800 de euro, fără a preciza când se pot face comenzile.

Prima mașină electrică de la Dacia, modelul Dacia Spring, va ajunge în Romania în toamna acestui an.

În funcție de preț, echipamentul de la bord va include un sistem multimedia cu ecranul tactil, care permite cuplarea cu smartphone-ul. Mașina va fi dotată și cu senzori de parcare spate, cameră video spate, servodirecție electrică, geamuri electrice față și spate, închidere centralizată cu telecomandă, aer condiționat.

Dacia Spring Electric are patru locuri, iar bancheta din spate este rabatabilă.

Jurnaliștii auto anunță că Dacia intră pe piață la concurență de pildă cu VW e-UP.

Modelul costă peste 22.000 de euro și are o autonomie de aproape 260 de kilometri.

De asemenea, Skoda Citigo-e IV costă peste 20.000 de euro și are o autonomie de 265 km.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.