Cum se aplică sancțiunile în parcările supermarketurilor. Mulți șoferi cred că pot scăpa de amendă dacă se află pe un domeniu privat

Mulți șoferi consideră că legislația rutieră nu se aplică în totalitate în parcările private, cele ale supermarketurilor sau mall-urilor, dar situația nu stă deloc așa.

Cu siguranță ați auzit mulți șoferi care spun că nu poți fi amendat dacă parchezi greșit sau nu respecți legea atunci când te afli într-o parcare privată. Ei bine, deși este domeniu privat, este bine de știut că drumurile de acces ale acestor parcări sunt, totuși, considerate drumuri publice.

Asta înseamnă că șoferii trebuie să respecte întocmai regulile de circulație, indiferent că e vorba de viteza de deplasare, sensurile de mers sau parcare, potrivit promotor.ro. Poliția poate aplica sancțiuni și în aceste parcări, așa cum o face pe drumurile publice.

De cele mai multe ori, amenzile sunt aplicate pentru parcarea neregulamentară, atunci când mașina parcată prost blochează drumul, fie când e parcată pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Din anul 2020, amenzile au fost majorate pentru conducătorii auto care ocupă neregulamentar un loc de parcare pentru persoane cu dizabilități.

„Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu dizabilități se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, precizează Poliția Română pe pagina de Facebook a instituției.

Amenda poate fi aplicată atât de către polițiștii de la Brigada Rutieră, cât și de Poliția Locală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *