Cum se circulă corect în giratoriu? O filmare cu un șofer amendat de polițistul căruia i-a tăiat calea a stârnit controverse – VIDEO

O cameră de bord a surprins recent un incident petrecut într-un sens giratoriu de pe centura Municipiului Oradea. Un șofer a fost tras pe dreapta și amendat de un polițist într-o mașină fără inscripția MAI, căruia i-a tăiat calea. Cei care au vizionat imaginile au păreri împărțite. A procedat corect polițistul sau nu? VIDEO la finalul textului.

Potrivit Știrilor Pro TV, un șofer aflat la volanul unui Seat de culoare albă, a înconjurat giratoriul pe banda exterioară și a tăiat calea unui autoturism Audi care a virat dreapta să iasă din intersecție.

Din Audi a coborât un polițist în uniformă, care i-a aplicat șoferului din Seat o sancțiune constând în 6 puncte amendă și 870 de lei pentru ”neîncadrarea corespunzătoare în sensul giratoriu în vederea efectuării virajului la stânga”.

Mulți dintre cei care au vizionat filmarea de mai jos susțin că polițistul a greșit:

– Politistul trebuia sa se incadreze cu vreo minim 10 metri inainte pe cealalta banda nu cand e exact in dreptul ei.– De pe banda 2 nu am mai văzut sa faci la dreapta– Trebuia sa se încadreze din timp pe banda 1– legislatia rutiera spune clar, la schimbarea directiei de mers te asiguri sì dai prioritateVIDEO Momentul în care polițistul consideră că șoferul a greșit:

Agentul de poliție Tavi Perțea, cunoscut pentru postările sale pe Youtube, a explicat într-o filmare cum se circulă regulamentar într-un sens giratoriu, iar polițistul din Audi pare a fi avut dreptate:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.