Cum se iese corect dintr-un sens giratoriu. Greşelile pe care şoferii le fac fără să îşi dea seama, pot lua amenzi mari

Când vine vorba de regulile de circulație regăsite în Codul Rutier, șoferii au obligația de a le cunoaște și de a le pune în practică exact așa cum sunt enunțate. Dar, deși există aceste reguli, există greşeli pe care şoferii le fac fără să îşi dea seama, iar din acest motiv pot lua amenzi mari. Așadar, te invităm să aflii cum se iese corect dintr-un sens giratoriu.

Cea mai frecventă greșeală într-un sens giratoriu

Atunci când un șofer se află într-un sens giratoriu, intențiile de deplasare sunt esențiale, spun polițiștii. În acest caz, ceilalți șoferi îi așteaptă pe cei care se află și se apropie de un sens giratoriu. Semnalizarea permite luarea de decizii și luarea de măsuri. Este întotdeauna util pentru ceilalți să semnalizați atunci când sunteți pe cale să ieșiți. În general, sensurile giratorii sunt semnalizate corespunzător, și îți arată care sunt căile de acces pe unde, în mod normal, ar trebui să părăsești sensul giratoriu.

Sensurile giratorii sunt de diferite dimensiuni. Acestea sunt pur și simplu intersecții circulare care sunt proiectate pentru a permite traficului să se mențină în mișcare. În principiu, ar trebui să acordați prioritate traficului din sensul giratoriu care vine din dreapta. Acestea nu sunt ușor de abordat și majoritatea șoferilor începători consideră că abordarea și navigarea prin sensurile giratorii sunt puțin intimidante.

Cum se iese corect dintr-un sens giratoriu

Uneori, simpla vedere a unui sens giratoriu în depărtare îl poate face pe un începător să creadă că vine sfârșitul lumii și nu o simplă intersecție cu prioritate. Dacă acesta este cazul, nu vă faceți griji, vă spunem noi cum se iese corect dintr-un sens giratoriu.

Dacă greșiți acest aspect, atunci sensurile giratorii vor fi dificile și vă vor da bătăi de cap. Dacă vă apropiați prea repede, o greșeală foarte frecventă de altfel, sau dacă nu încercați să identificați potențialele blocaje în timp ce vă apropiați de sensul giratoriu, se va întâmpla unul din două lucruri:

  • vă veți opri, deși ați fi putut merge, ceea ce examinatorii numesc ezitare nejustificată, un motiv frecvent de eșec la examenul auto sau
  • veți ieși în sensul giratoriu deși ar fi trebuit să așteptați, o greșeală și mai gravă și potențial periculoasă.

Care sunt greşelile pe care şoferii le fac fără să îşi dea seama

În acest sens va trebui să abordezi sensurile giratorii cu viteza corectă, adică nici prea repede, nici prea încet, după cum urmează:

  1. intrați din timp pe banda corespunzătoare: aceasta este banda din stânga dacă virați la stânga sau mergeți drept înainte, cu excepția cazului în care semnele de circulație sau marcajele rutiere vă spun altfel. Dacă virați la dreapta, trebuie să vă aflați pe banda din dreapta;
  2. nu vă uitați doar la traficul care vine din dreapta: scrutați tot sensul giratoriu, fără a uita să vă observați ieșirea și să vă asigurați că este liberă.

Pe scurt, începeți să verificați în dreapta, în față, în stânga și în toate oglinzile pe măsură ce vă apropiați de sensul giratoriu. Efectuând observațiile, aveți mai multe șanse să vă dați seama dacă mașina din față decide să nu plece din anumite motive și să evitați să intrați în spatele ei.

De asemenea, ar trebui să păstrați o distanță între dumneavoastră și vehiculul care așteaptă, astfel încât, dacă acesta se răzgândește la jumătatea drumului, să aveți spațiul și timpul necesar pentru a opri în siguranță.

Șoferii se apropie adesea de sensul giratoriu cu planul de a continua, cu excepția cazului în care trebuie să oprească din cauza altor vehicule. Problema în acest caz este că este posibil să observați o altă mașină chiar când vă apropiați de sensul giratoriu, dar este mai probabil să accelerați, optând pentru a risca, deoarece este dificil să vă răzgândiți în ultimul moment.

Șoferii pot lua amenzi mari dacă nu țin cont de regulile dintr-un sens giratoriu

În cazul în care nu aveți grijă și nu respectați normele de cicurlați îns ensurile giratorii, există riscul unor amenzi destul de mari, dar și riscul de a rămne pentru o perioadă de timp fără carnetul de conducere. Dar, în ciuda a ceea ce v-ar putea spune alți șoferi începători, sensurile giratorii nu sunt intersecții dificile, cu excepția cazului în care le faceți dificile prin faptul că nu vă apropiați corect, nu știți unde să vă uitați, sau ce să căutați, sau ieșiți de pe banda corectă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *