Cutremurător! A fost făcută publică înregistrarea apelului la 112 de către polițistul care a ucis-o pe Raisa: „Se mișcă! Spuneți-mi ce să-i fac, vă rog”

Apar informații noi legate de accidentul care a îngrozit România, atunci când două fetițe au fost accidentate pe trecerea de pietoni, dintre care, una mortal. În urmă cu puțin timp, a apărut înregistrarea audio a apelului făcut de polițistul care a ucis-o pe Raisa. Potrivit celor auzite, bărbatul părea să fie extrem de agitat, cerând ajutor disperat dispecerilor și polițiștilor care i-ar preluat apelul.

„E plină de sânge! Ce să-i fac?”

În cursul serii de duminică, a fost făcut public apelul care a anunțat accidentul tragic din București. Imediat după tragedie, polițistul vinovat a apelat la 112 pentru a solicita ajutor pentru fetița care zăcea într-o baltă de sânge pe trecerea de pietoni. Astfel că, în primele momente ale apelului, acesta și-a transmis numele și fapta comisă, respectiv, accidentarea mortală a unui pieton în zona Laminorului.

Ulterior, alte șase persoane, polițiști și dispeceri, au preluat pe rând apelul, repetând aceleași întrebări. La scurt timp după apel, la fața locului a fost trimis un echipaj SMURD.
Din înregistare, se poate observa tensiunea și frica trăite de polițist, cu cât observa că lucrurile se amână, în timp ce minutele se scurgeau în defavoarea copilei care se zbătea în viață și moarte. La un moment, pe fundal se aude cum este încurajat de martorii de la locul tragediei să o mute pe copilă, în timp ce aceștia țipă repetat că nu poate să o miște.

Între timp, polițistul îi întreabă pe dispeceri ce poate face pentru a o ajuta pe copilă: „Ce să-i fac, ce să-i fac? Ce să-i fac… e plină de sânge, e plină de sânge, a pierdut foarte mult sânge! Dar se mişcă, ce să-i fac? Spuneţi-mi ce să-i fac!”, adaugă el. Dispecerul îl sfătuieşte ca victima să nu fie mișcată şi eventual să fie așezată în poziție de siguranţă. Pentru a se asigura că gace ce trebuie, polițistul întreabă: „Pe stânga? Pe partea stângă? (…) Să trimiteţi pe cineva, vă rog!„.

Singurele cuvinte rostite de polițist

Întreaga scenă de groază a fost înregistrată de camerele de luat vederi din zonă. Astfel, s-a putut observa cum fetițele se asigură de mai multe ori înainte de a se angaja în traversarea străzii. Chiar și așa, mașina de poliție, care se deplasa cu o viteză de cel puțin 80km/h, așa cum au arătat primele cercetări, a lovit din plin ambele fetițe. Din fericire, una dintre acestea a fost aruncate pe bordură, reușind să se ridice singură. În cazul Raisei, fetița de 13 ani nu a avut aceeași șansă ca și prietena sa, fiind aruncată cu putere peste capota mașinii, ulterior căzând pe asfalt de la o distanță mare.

Șocat, polițistul vinovat și-a sunat întâi colegii pentru a-i anunța de cele întâmplat, iar ulterior, a apelat 112 pentru a solicita Ambulanța. Printre singurele declarații făcute de vinovat a fost aceea că nu a văzut fetițele și că „pur şi simplu am văzut-o pe capotă”.

În aceste zile, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac cercetări alături de poliţiştii de la Brigada Rutieră. Anchetatorii așteaptă expertiza maşinii pe care agentul de poliție a condus-o în ziua tragediei, dar şi rezultatele expertizei medico-legale a Raisei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *