Dacia a bătut Mercedes, BMW și Audi! Topul unde marca românească este lider

Dacia a bătut Mercedes, BMW și Audi! Vorbim despre un top făcut de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile și dat recent publicității! Vezi detaliile în rândurile de mai jos!

Așadar, vești foarte pentru Dacia, care a reușit să se impună pe piața europeană, încă de la începutul anului! Numărul autoturismelor noi marca Dacia înmatriculate în luna ianuarie în Uniunea Europeană a fost mai mare decât cel al autoturismelor marca Renault, conform cifrelor publicate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Dacia a câștigat bătălia cu giganți precum BMW, Audi sau Mercedes

Potrivit asociației care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, în prima lună din acest an grupul Renault a înmatriculat în total în Uniunea Europeană un număr de 86.071 de autoturisme, în scădere cu 2,9% comparativ cu luna ianuarie 2023.

Cu toate acestea, în interiorul grupului Renault, înmatriculările de autoturisme Dacia au crescut cu 7,9% în ritm anual, până la 49.078 unităţi, adică mai mult de jumătate din totalul întregului grup francez. În același timp, înmatriculările de autoturisme marca Renault au scăzut cu 2,9% până la 36.828 unităţi, conform Agerpres.

Dacia se apropie de liderul Peugeot

Aceeași sursă ne anunță că înmatriculările de autoturisme Dacia în luna ianuarie au fost mai mari decât cele ale mărcilor Fiat (28.029), Citroen (29.997), Mercedes (34.632), Audi (42,886) sau BMW (48.247) şi s-au apropiat la un pas de liderul Peugeot (50.865).

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a mai informat că piaţa auto din Uniunea Europeană a înregistrat un avans de 12,1% în luna ianuarie 2024, însă piaţa auto din România a înregistrat o creştere modestă de doar 3,8%.

La nivelul Uniunii Europene, au fost înmatriculate în luna ianuarie un număr de 851.690 de autoturisme. Toate marile pieţe au înregistrat creşteri semnificative, în frunte cu Germania (19,1%), urmată de Italia (10,6%), Franţa (9,2%) şi Spania (7,3%).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *