Dacia cu un milion de kilometri la bord se vinde cu o mică avere: care este povestea ei, cât costă

În cazul în care ai o fascinație pentru mașini clasice, s-ar putea să fii entuziasmat de posibilitatea achiziției unui autoturism Dacia 1300 cu nu mai puțin de un milion de kilometri la bord.

De-a lungul anilor, au făcut înconjurul internetului mai multe ediții clasice de Dacia cu un număr fabulos de kilometri. Acestea reprezintă o confirmare suplimentară a faptului că, dacă ai grijă de o mașină, fie ea și una nu foarte scumpă, ai mari șanse să te țină o viață de om. De această dată, vorbim de o Dacia 1300 din 1975.

Dacia 1300 din 1975 cu 1.000.000 de kilometri

Pe mobile.de, unul dintre cele mai importante site-uri de vânzări auto din Europa, a apărut în această lună o Dacia fabricată în 1975 la uzina de la Mioveni, județul Argeș. Este vorba de o Dacia 1300 de culoare portocalie, după cum se poate vedea în imaginile alăturate.

Creat în 1975, autoturismul ieșit din uzina de la Mioveni este înregistrat ca vehicul istoric și a avut un singur proprietar în toată această perioadă. La vânzare este pus de un dealer din orașul german Halle, aflat la 42 de kilometri de Leipzig. Prețul cerut de proprietar este de 3850 de euro, aproximativ 19.000 de lei.

Dacia 1300 produsă în urmă cu 47 de ani este construită în jurul unui motor de 1289 de centimetri cubi și are 54 de cai putere. Automobilul are tapițeria neagră, iar scaunele din față sunt protejate cu huse. Este important de reținut că proprietarul este nefumător și s-a străduit să aibă o grijă deosebită de mașină, particularitate evidentă și în pozele din anunț.

Este important de reținut că aceasta este departe de a fi cea mai scumpă Dacia clasică de pe mobile.de. Cu ani de fabricație între 1975 și 1983, la această oră, vorbim de cinci autoturisme Dacia 1300 disponibile la vânzare, cu valori de achiziție între 1000 și 12.490 de euro. Fiind vehicule istorice, acestea sunt imune la legislația legată de poluare și le poți înmatricula fără probleme.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *