Dacia senzațională construită de români. Duster-ul care bate orice BMW sau Mercedes, dar nu a fost să mai fie

Acest model Dacia, construit chiar de români, te va ului cu siguranță. Ar putea rivaliza cu mărci cunoscute ca BMW, Audi sau Mercedes.

Dacia e un brand cunoscut pentru mașinile decente, eficiente și, mai ales, accesibile ca preț. Nu ies modele extravagante din uzinele deținute de constructorul român, dar unele concepte te uimesc. Din când în când, designerii Dacia vin cu diverse prototipuri care, chiar dacă nu intră în producția de serie, îți iau ochii.

E și cazul acestui Duster – un concept prezentat în 2009 la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia Duster, modelul care nu va fi produs niciodată

Duster-ul pe care-l vezi în imagini e, de fapt, primul concept crossover al mărcii. Văzut din partea șoferului, pare a fi un coupe sportiv, totuși pasagerii care intră din cealaltă parte îl vor vedea ca pe un monovolum cu o ușă frontală care se deschide în mod tradițional. Ușile din spate se deschid invers.

Vehiculul concept are o lățime de 1,49m, o lungime de 4,25m și o înălțime de 1,64m. În față se regăsește o bară de protecție largă, cu două fante orizontale de admisie a aerului, care alimentează aer rece către un motor de 1.5 dCi 105cp (77kW). Consumul ar fi fost undeva la 5,2 L / 100 km, spuneau cei de la Dacia la acel moment.

Caroseria gri și fereastra vitrată dintr-o singură piesă – posibilă din cauza lipsei stâlpului central – evidențiază stilul lateralelor și conferă vehiculului un profil distinct. Completarea exteriorului este un set de jante din aliaj de 21 inch și țevi de evacuare trapezoidale din aluminiu.

Interiorul are un aspect special în două tonuri și scaune sculptate care sunt de fapt integrate în structura vehiculului. Bordul, deși este complicat în stil, este construit din materiale simple la preț redus și este suficient de mic pentru a permite până la 280 mm spațiu pentru picioare pentru pasagerii din față.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *