De ce a ajuns un român cu Dacia Spring în service, la scurt timp de la achiziție. L-au programat peste o lună doar pentru constatare

Speriaţi de scumpirile de la pompă, dar şi cu gândul la un aer mai respirabil, românii au trecut la volanul maşinilor electrice. În prima jumătate a anului, pe străzile din ţară au apărut de patru ori mai modele ecologice faţă de anul trecut. Şoferii spun că au salvat sute de lei lunar, pe care îi dădeau pe combustibil. Există, însă, şi nemulţumiri, legate de cel mai popular model, Dacia Spring, care îi trimite pe proprietari în service, la doar câteva luni de utilizare.

„După calculele mele, cam în doi ani, doi ani jumate, îmi scot banii pe ea. Din economia de pe carburant.”

Încurajată şi de programul Rabla Plus, tranziţia la mobilitate ecologică a înnoit parcul auto cu peste 4.000 de maşini electrice, în primele şase luni ale anului. Una din două a fost Dacia Spring, preferata românilor. Acelaşi model l-a ales şi Liviu. Doar că după 3.000 de kilometri parcurşi, maşina a început să îi facă probleme.

Liviu Dumitrachi, proprietarul mașinii: „Pe 26 iulie mă programează în service pentru constatare abia de 30 august. Adică, hai să stăm toată vara pe 40 de grade fără aer condiţionat.”

 

De aşteptări cu lunile în service şi de lipsa pieselor de schimb se plâng mulţi dintre proprietarii modelului produs în China. Economia făcută, însă, acoperă orice nemulţumire.

Citește articolul complet pe observatornews.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *