De ce a schimbat, de fapt, Politia Romana culoarea masinilor?

Multi dintre noi au observat faptul ca Politia Romana are noi masini, dar si ca aceasta au o culoare noua. Automobilele marca Dacia Logan au acum o noua coloristica, albastru si verde fosforescent.

Am observat deja noile masini de politie pe drumurile patriei, iar la prima vedere ne dadeau senzatia ca ne aflam in Germania, pentru ca atat de mult seamana coloristica albastru si verde fosforescent a noilor masini din Politia Romana.

Totusi, de ce s-au ales aceste culori si s-a decis sa se inlocuiasca vechea schema de culori unde predomina albul. Motivul este destul de simplu, asa ca am decis ca este momentul sa il stiti si voi.

Cand au intrat noile masini in dotarea Politiei Romane?
Conform Politiei Romane, in luna iulie a acestui an au intrat 17 autospeciale noi in dotarea Inspectoratului de Politie Judetean Arges, in vederea cresterii gradului de siguranta pe care politistii o au la interventii, dar si a capacitatii de raspuns.

Toate autospecialele vin cu dotari pentru munca operativa, adica sisteme acustice si vizuale de avertizare, insa si alte dispozitive care asigura conditiile optime pentru indeplinirea misiunilor. Totodata, se observa si colantarea dupa o grafica noua.

Conform comunicatului de presa, autospecialele fac parte din programul de inzestrare cu mijloace auto desfasurat de Ministerul Afacerilor Interne si reprezinta o achizitie facuta din fodurile proprii si rezerva bugetara.

De ce s-a schimbat culoarea masinilor de politie?
In primul rand, noul design al masinilor de politie este in concordanta cu cel al altor state membre ale Uniunii Europene, iar orice cetatean va putea sa recunoasca acest tip de model atunci cand circula in Europa.

Mai mult, conform Ministerului de Interne, masinile cu noul branding sunt acum vizibile de la 500 de metri, spre deosebire de vechiul design care putea fi observat de la 200-300 metri.

Noile autospeciale vor fi folosite pentru activitatile de patrulare in vederea mentinerii ordinii, linistii si sigurantei publice, dar si pentru deplasarea operativa si interventia rapida la apelurile de la numarul de urgenta 112. Bineinteles, acestea vor fi folosite si pentru fluidizarea si controlul traficului rutier.

Conform M.A.I., polititistii vor utiliza aceste autospeciale pentru indeplinirea atributiilor de serviciu in municipii sau orase ale judetelor, cat si in mediul rural.

M.A.I. mai spune ca autospecialele noi de politie au fost recolantate in albastru si galben, cu elemente de culoare verde fosforescent, pentru a asigura vizibilitatea si pe timp de ceata. Autocolantele sunt de calitate ridicata, iar cetatenii vor putea diferentia autovehiculele Politiei Romane de cele ale Politiei Locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *