De ce deschid olandezii usa cu mana dreapta. Vei face si tu asta de acum inainte

Olandezii sunt invatati la scoala de conducere sa deschida portiera cu mana dreapta. Pare ciudat la prima vedere, insa acest obicei iti poate salva vieti.

Daca esti la volan si deschizi usa cu mana stanga, asa cum probabil face toata lumea, afla ca e gresit. Desi pare ciudat, ar trebui sa faci tocmai invers!

Tehnica olandeza consta in deschiderea usii cu mana care este mai indepartata. In principiu, nu deschideti usa cu mana pe care, probabil, o deschideti in mod normal – utilizati-o pe cealalta. Acest lucru te obliga sa te uiti peste umar, devenind astfel mai constient daca exista un biciclist care vine din spate.

Copiii olandezi invata aceasta manevra inca din scoala, atat de la cadrele didactice, cat si acasa, de la parintii lor, dar si la scoala de soferi pentru a evita accidentele legate de deschiderea usilor la masina si biciclisti.

Prin faptul ca iti rotesti putin trunchiul, aceasta miscare te ajuta sa ai un unghi mai mare de vizibilitate decat daca ai deschide usa cu mana stanga, sofer fiind.

Biclistii loviti de cineva care deschide o usa de masina sunt printre cele mai intalnite tipul de coliziune, mai ales in orasele mari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.