De ce este pedala de frână tare? Cum este afectată starea mașinii?

De ce este pedala de frână tare? Persoanele care dețin un autoturism au foarte mare grijă de mașina lor. Starea tehnică a acesteia trebuie să fie perfectă, altfel pot apărea probleme în trafic și pot exista accidente. De aceea, este indicat ca o dată la câteva luni autoturismul să fie dus la un control, într-un service auto specializat.

De ce este pedala de frână tare?

Una dintre cele mai des întâlnite probleme la o mașină sunt frânele. Acestea trebuie să fie într-o perfectă stare de funcționare, fiindcă pot face, de multe ori, diferența dintre viață și moarte. Dacă nu ești specialist în mecanică, atunci este bine să citești rândurile de mai jos și în felul acesta poți interpreta semnele pe care mașina ta le are.

Trebuie știut de la bun început că sistemul de frânare al unei mașini este compus din mai multe piese. Unele se uzează mai ușor, altele mai greu, însă, la un moment dat, toate trebuie schimbate. Plăcuțele de frână sunt cele mai des înlocuite și cele mai ușor de rezolvat, în schimb conductele sau cilindrul de la pedală sunt mai costisitoare și mai dificil de înlocuit.

Cum îți dai seama că ai probleme cu frânele?

Orice mașină care are probleme cu frânele începe și arată diferite semne, care indică o defecțiune tehnică. Potrivit specialiștilor este bine ca autoturismul să fie verificat o dată la 6 luni, pentru a nu ajunge în situația periculoasă de a fi în trafic și să nu ai frâne. Așadar, semnele care indică o problemă la sistemul de frânare sunt următoarele:

  • Performanță slabă de frânare sau cursa moale a pedalei. Acest lucru înseamnă că lichidul nu se mai găsește în sistemul de frânare. Mașina trebuie oprită imediat și dusă la un service specializat.
  • Dacă mașina scârțâie în timpul frânării înseamnă că plăcuțele au probleme, sunt prea uzate.
  • Când autoturismul trage într-o parte înseamnă că plăcuțele de frână fie au fost contaminate cu ulei sau cu vaselină, frânarea fiind ineficientă la respectiva roată, fie etrierul s-a blocat.
  • În bordul mașinii, se aprinde beculețul ABS, care indică o defecțiune clară.
  • În timpul frânării pedala are o anumită pulsație.
  • Pedala de frână este tare în timpul apăsării, ceea ce indică faptul că plăcuțele sunt extrem de uzate.
  • Apariția unor trepidații în volan denotă ovalizarea discurilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *