De ce nu trebuie să laşi maşina mult timp în parcare. Ce se întâmplă cu autoturismul dacă nu este folosit

Motivul din care nu trebuie să lași mașina mult timp în parcare. Ce se poate întâmpla cu autovehiculul. Riscuri multiple.

Mașina este în prezent un obiect indispensabil pentru mulți români. Deși este foarte util, are nevoie să fie întreținut într-un mod aparte față de alte lucruri. Ce se poate întâmpla cu autovehiculul tău, dacă îl vei lăsa mai mult timp în parcare? Riscurile sunt multiple, potrivit specialiștilor.

Ce riști dacă îți lași mult timp mașina în parcare. Consecințele sunt costisitoare

Dacă ai în plan să-ți lași mașina în parcare o perioadă îndelungată, află că nu faci bine. Există posibilitatea ca să nu o mai poți utiliza atunci când vei dori. Iar dacă nu cunoști încă efectele unei astfel de probabilități, ți le prezentăm în rândurile următoare.

Atunci când lași un autovehicul parcat mai multă vreme asigură-te, în primul rând, că nu încurci restul participanților din trafic, că nu l-ai lăsat lângă un copac, o groapă sau undeva unde ploaia sau orice vreme rea îl pot avaria semnificativ. De asemenea, nu ar strica și un sistem de alarmă dacă va cădea pradă hoților.

Unele dintre consecințele unei mașini lăsată multă vreme în parcare sunt chiar cele enumerate anterior: riscul de a ajunge pe mâna hoților, de a cădea un copac peste ea sau de a fi avariată din plin de condițiile meteo nefavorabile, ploaie, ninsoare, grindină sau vânt.

Totodată, gândiți-vă și că piesele de caroserie pot rugini, cauciucurile se pot dezumfla, iar întreg aspectul mașinii poate deveni unul extrem de învechit. În urma ruginirii pieselor din interior, clar pornirea va fi făcută cu dificultate sau chiar deloc, potrivit playtech.ro

Vremea îți poate strica mașina lăsată în parcare

Ploaia mai ales poate deteriora discurile de frână, grindina poate sparge parbrizul, etrierele se pot lipi de discuri ca atunci când ar fi sudate, iar variațiile de temperatură te vor determina să mergi la un service și să soliciți înlocuirea discurilor de frână.

Umiditatea acumulată are ca efect oxidarea mufelor și a pinilor, iar papucii acumulatorului, releele și contactorii pot avea de asemenea urmări grave ale staționării pe termen lung. Garniturile și furtunul instalației pot ceda și ele, iar freonul se poate evapora.

Termostatul este o altă componentă a mașinii care va avea de suferit, adică nu este exclus să se blocheze. Acesta are rolul de a integra antigelul în circuitul motorului, iar atunci când te urci din nou la volan, din cauza stagnării pe o perioadă mare, crește consumul de combustibil sau apa poate fierbe în radiator.

Având în vedere toate cele menționate, cu siguranță mașina va fi imposibil de utilizat la fel ca înainte sau deloc, și vei avea nevoie de un mecanic bun. Ca să eviți problemele, încearcă să mai scoți din când, în când, autovehiculul din parcare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *