De ce se descarcă bateriile auto. Soluții pentru a scăpa de situațiile neplăcute

Funcționarea optimă a automobilului este esențială, dar mulți șoferi se confruntă cu descărcarea bateriilor auto. Specialiștii au explicat de ce se întâmplă asta și ce se poate face în această situație.

Una dintre cele mai importante piese ale unei mașini, aflată în strânsă legătură cu funcționarea corespunzătoare a vehiculului, este acumulatorul auto. Șoferii trebuie să aleagă cu grijă bateria automobilului lor.

 

De regulă, o baterie descărcată are tensiunea la borne cu motorul oprit sub 12,4 – 12,5 V. Motivele pentru care bateria auto se descarcă pot fi variate – de pildă farurile aprinse sau utilizarea altor consumatori de curent în timp ce motorul este oprit, staționarea autoturismului mai mult de 3 luni. Șoferii pot merge la service pentru încărcarea bateriei.

Unul din motivele care provoacă uzura ireversibilă se referă la folosirea bateriei în stare parțial descărcată timp îndelungat. De asemenea, există anumite situații în care bateria este supraîncărcată (tensiune peste 14,8 V), fapt care conduce la scăderea nivelului electrolitului și obligativitatea adăugării de apă distilată până la nivelul optim. Specialiștii recomandă verificarea stării de încărcare a bateriei auto.

Dacă bateria auto nu este folosită în mod frecvent, nu se va încărca suficient. Șoferii trebuie să circule cu mașina cât mai des pentru a evita acest lucru.Un alt fapt care poate determina descărcarea acumulatorului auto îl constituie un scurtcircuit în sistemul electric.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *