De necrezut! Ce salariu are un șofer la STB. Bonusurile sunt uimitoare

Șoferii de la STB se confruntă în fiecare zi cu un program dificil, un trafic aglomerat și de asemenea, o responsabilitate foarte mare având în vedere numărul mare de pasageri. Puțin știu însă, cât ajunge să căștige un șofer angajat la Societatea din Capitală.

Un raport al Autorității Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP), arată că un salariu al unui șofer sau al unui șofer de la STB este de 3.200 de lei. Totuși, angajatul poate ajunge să primească 3.700 de lei dacă lucrează ore suplimentare sau în weekend.

De asemenea, în cazul șoferilor STB care lucrează pe liniile nocturne, aceștia primesc un spor de noapte de 25%. La acesta se adaugă și un spor de sărbători legale de 100%, un spor pentru ore suplimentare cuprins între 100-150%, un spor de vechime între 5-25%, un spor de conducere între 16-18%.

Angajații STB au prime de sărbători
Angajații STB primesc și al 13-lea salariu sub forma unei prime de Paște. Prima de Crăciun este de 500 de lei, iar prima de vacanță reprezintă 80% dintr-un salariu.

În cazul în care un șofer de autobuz devine tată, acesta primește 1.850 de lei, plus 3 zile în plus de concediu pe an.

Totuși există și dexavantaje. În cazul în care tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul se defectează, angajatul STB este nevoit să rămână la depou și nu este plătit.

La ora actuală, Societatea de Transport București are 11.000 de angajați.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *