Decizie pentru cei cu mașini mai vechi de 15 ani! Intră în vigoare din Aprilie. Unde se aplică

Circulația vehiculelor pe motorină și pe benzină, cu o vechime mai mare de 10, respectiv 15 ani, a fost interzisă în una dintre cele mai mari și mai aglomerate metropole ale lumii, New Delhi.

Conform celor mai recente date Economic Survey of Delhi, numărul de vehicule înmatriculate în capitala Indiei a scăzut cu 35% după interzicerea circulației autovehiculelor „depășite”, informează TheHindu.

Circulația vehiculelor pe motorină și pe benzină, mai vechi de 10, respectiv 15 ani a fost interzisă

Cu toate acestea, un înalt oficial al Departamentului de Transport din Delhi a declarat că datele actuale nu reflectă numărul de vehicule de pe drumurile capitalei Indiei. Radierea mașinilor „depășite” a intrat în vigoare de la data de 1 ianuarie 2022, cu respectarea deciziei date de Tribunalul Național. Circulația vehiculelor pe motorină și pe benzină, mai vechi de 10, respectiv 15 ani a fost interzisă în oraș.

În ultimul deceniu, Delhi a înregistrat o creștere constantă a numărului de vehicule. Cu toate acestea, a existat o scădere a numărului de vehicule înmatriculate „depășite” în perioada 2022-2023, față de perioada 2021-2022. Datele oficiale arată că mașinile și SUV-urile au reprezentat aproximativ 26% din totalul vehiculelor înmatriculate, în timp ce vehiculele cu două roți reprezintă 66,50% din numărul total. Potrivit autorităților de resort, „numărul de vehicule înmatriculate nu este același cu numărul de vehicule de pe șosele, deoarece în oraș continuă să circule un număr mare de vehicule radiate”.

Proprietarii aveau trei opțiuni

Proprietarii vehiculelor interzise începând de anul trecut de guvernul de la New Delhi aveau, practic, trei opțiuni: casarea mașinilor, reînmatricularea lor într-un alt stat, cu condiția ca acesta să primească un certificat special, pe baza îndeplinirii anumitor criterii stabilite de autorități, sau transformarea mașinii într-un vehicul electric.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *