DEZMINȚIRE. Iată câți litri de motorină au încăput în Dacia Logan 1.5dCi

Știrea de astăzi, în care un consumator s-a plâns pe faptul că ar fi fost ”mințit” la pompă, s-a adeverit a fi un experiment glorios. Mai mulți cititori au reacționat în comentarii iar știrea a devenit virală în scurt timp.

Șocat de situație, dar și de viteza cu care s-a răspândit noutatea, proprietarul Logan-ului a sters în scurt timp postarea de pe profilul personal de Facebook, preferând să mai aștepte până va fi clarificat totul, făcute măsurătorile și calculate erorile.

Între timp noi am apelat la Daac Hermes, importator oficial Dacia Logan în Moldova pentru a afla mai multe, cum este posibil ca într-un rezervor, aparent de 50 de litri (volum menționat în manualul utilizatorului) să încapă cu până la 30% mai mult!

Am început căutările în service, apoi la domnii de la vânzări și am ajuns la inginerul principal de garanție, care s-a oferit să ne ajute și să trimită o interpelare colegilor de vânzări din România. Așteptăm deci un răspuns și din partea lor.

Între timp, în prezența sefului stației, a consumatorului și a reprezentanților companiei Rompetrol, Logan-ul a fost parțial dezmembrat iar cu ajutorul unei pompe au extras tot combustibilul din rezervor.

Potrivit măsurătorilor efectuate în rezervor nu erau 64 de litri ci 68! Întrebați de cum este posibilă o astfel de eroare, inginerul Daac Hermes a presupus că poate fi o diferență de vreo 10 litri, în tot sistemul de alimentare, inclusiv în conducta de la gura rezervorului și până la rezervorul propriu-zis.

Astfel că nu avem altă opțiune decât de a publica o dezmințire oficială în acest sens. Mai jos vedeți și pozele din timpul extragerii și măsurătorilor, la care din păcate, nu am putut asista.

P.S. Așteptăm în continuare un răspunsul de la Daac Hermes și nu am renunțat la ideea de a testa singuri, volumul unui rezervor de Dacia Logan, cu tot cu conducta de alimentare. Dacă ne puteți ajuta cu piesa respectivă, vă rugăm să ne scrieți!https://autoexpert.md/diverse/sociale/la-o-benzinarie-din-oras-i-au-turnat-64-de-litri-de-diesel-intr-un-rezervor-de-50-de-litri/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *