Doar 6 % dintre șoferii de camion sunt femei. Deși, femeile sunt cu 20% mai atente la volan ca bărbații

În parteneriat cu Asociația Femeilor în Transportul de mafă (Association Women In Trucking), în SUA va fi creat un consiliu consultativ pentru identificarea, raportarea și abordarea modalităților de creștere a numărului de femei din industria camioanelor.

Ulterior va apărea un proiect de lege care să faciliteze angajarea femeilor în industria de transport.

„În ultimul an, ne-am bazat pe serviciile esențiale pe care le oferă industria camioanelor pentru a transporta resurse critice în toată țara în timpul pandemiei COVID-19”, a spus senatorul de Kansas Jerry Moran. „Această legislație sensibilă și bipartidă va duce la noi oportunități de muncă pentru femei și va promova egalitatea pentru cei care lucrează în prezent în industria camioanelor.”
În concluziile proiectului depus în Congresul SUA, s-a stabilit că, în timp ce 47% din forța de muncă din SUA este formată din femei, doar 24% lucrează în în transport și depozitare, 6,6% sunt șoferi de camioane. Doar 8% din femei sunt proprietari de firme de marfă.
„Având în vedere numărul total de femei care conduc camioane, femeile sunt subreprezentate ca forță de muncă. Femeile care conduc camioane au cu 20% mai puține șanse decât omologii bărbați să fie implicate într-un accident”, se preciza în Nota de fundamentare a Legii.

Pentru a încuraja femeile să devină șoferi de camion, se va înființa un consiliu consultativ, care va fi cunoscut sub numele de „Consiliul consultativ pentru femeile care vor să conducă camioane”.Consiliul va promova organizații și programe ce oferă educație, instruire, mentorat sau informare femeilor din industria camioanelor. De asemenea, va recruta femei în
industria camioanelor.

Consiliul consultativ va avea sarcina de a identifica:
• Tendințele din industrie care descurajează direct sau indirect femeile să urmeze cariere în transportul cu camioane, inclusiv impedimente pentru femeile care locuiesc în zonele rurale, suburbane și urbane. Vor fi monitorizate riscurile de siguranță pentru femeile din industria de transport.
• Extinderea oportunităților pentru femeile din industria camioanelor.
• Oportunități de îmbunătățire a programelor de formare, mentorat, educație și informare în domeniul camionaelor, care dedicate exclusiv pentru femei.

Mai multe AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *