Doi polițiști din Zalău au oprit un șofer vitezoman, care le-a cerut ajutorul: “Știu, aveam viteză mare, însă vă rog mult să mă ajutați”

Doi polițiști din Zalău au oprit un șofer vitezoman, care le-a cerut ajutorul. Când au aflat care este adevăratul motiv pentru care bărbatul a călcat adânc pedala de accelerație, n-au stat pe gânduri și i-au oferit sprijinul.

Incidentul a avut loc pe 22 martie 2023, în jurul orei 1.00 noptea. Echipajul de la Biroul Rutier Zalău au oprit în trafic un autoturism ce rula cu viteză mare pe Drumul Naţional 1H. Când s-au apropiat de mașină, polițiștii și-au dat seama că au de-a face cu un caz special.

Doi polițiști din Zalău au oprit un șofer vitezoman, care le-a cerut ajutorul

Redăm mai jos postarea integrală de pe pagina de Facebook a MAI:

” – Știu, aveam viteză mare, însă vă rog mult să mă ajutați! Sunt cu soția în mașină, e însărcinată și a intrat în travaliu… sper din tot sufletul să mă înțelegeți.

– Sigur că înțelegem, stați fără grijă, vă ajutăm să ajungeți la spital cât mai rapid! O să deschidem noi drumul, dumneavoastră doar țineți aproape și conduceți cu mare grijă! Haideți că o să fie bine!

Totul s-a întâmplat ieri noapte, pe drumul național 1H din municipiul Zalău, la ieșirea din localitatea Hereclean. Colegii noștri, Bogdan și Radu, polițiștii care au oprit în trafic mașina grăbită, se aflau pentru prima oară în fața unei asemenea situații, dar nu au stat nicio clipă pe gânduri.

Cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, în doar câteva minute, au ajuns în fața secției UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Acolo, femeia a fost preluată imediat de personalul medical. Înainte de a-și urma soția, bărbatul a ținut să le spună colegilor noștri:

– Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor! Mai am două fete acasă, iar acum aștept băiatul… Uitați ce emoții mi-a dat!

– Nu am făcut nimic special, asta e datoria noastră, să ajutăm! Să vă dea Dumnezeu sănătate, iar soției îi dorim naștere ușoară!

Cu toate emoțiile venirii pe lume a copilului, bărbatul nu a uitat de gestul polițiștilor. Le-a mulțumit public, prin intermediul ziarului “Ştirile din Sălaj”: “Da, poliţia nu e făcută doar pentru a da amenzi, pentru a sancționa. Chiar i-am apreciat pe cei trei tineri poliţişti, atât pentru faptul că au dat o mână de ajutor, cât şi pentru modul în care au vorbit cu noi. Chiar doresc să le mulţumesc în mod public!”, a fost mesajul publicat în ziar.

Bogdan și Radu sunt polițiști în cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Zalău.

Alături le-a fost Ionuț, elev al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.
Îi felicităm și noi pentru implicarea și empatia de care au dat dovadă!

Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *