Doi șoferi români de TIR au făcut pană când fugeau cu motorina furată de la un bulgar, în Franța. Arestați când schimbau roata

Instanța penală din Mâcon a condamnat vineri, 30 octombrie, doi șoferi români de TIR, scrie Le Journal de Saône et Loire, cotidian regional francez care apare la Chalon-sur-Saône. Cei doi au fost arestați când schimbau o roată, după ce furaseră motorină de la un coleg bulgar.

La 4 martie 2019, în jurul orei 1.15, jandarmii din Charnay-lès-Mâcon au fost chemați în zona autostrăzii A6 din Saint-Albain de către managerul stației de benzină. Un șofer bulgar de camion tocmai fusese victima unui furt de motorină. Hoții erau doi cetățeni români, șoferi de TIR, care fugiseră în direcția Parisului.

Dar,în timp ce încercau să scape, o anvelopă a camionului lor s-a spart. Jandarmii i-au găsit rapid, la doi kilometri distanță, în Fleurville. Camionul lor se afla lângă marginea drumului, iar cei doi schimbau o roată.

Jandarmii i-au arestat și au găsit în în mașina lor mai multe bidoane care miroseau a motorină. După ce au negat orice implicare în furt, cei doi suspecți au recunoscut în cele din urmă rapid faptele. Convocați vineri dimineață la instanța penală din Mâcon, cei doi inculpați, cu domiciliul în România, au lipsit.

După deliberare, ambii au fost condamnați la două luni de închisoare cu suspendare și fiecare va trebui să plătească o amendă de 300 de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *