DRPCIV dezminte informațiile din presă. Absolvirea a zece clase nu este obligatorie în cazul permisului de conducere

DRPCIV dezminte informațiile din presă. Absolvirea a zece clase nu este obligatorie în cazul permisului de conducere.

„Ca urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare”, este mesajul transmis de Direcția de Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.

Știrea inițială:

Potrivit ultimelor informații, Codul rutier 2022 vine cu o serie de interdicții pentru anumite persoane. Începând cu 1 ianuarie 2022, cei care nu au terminat cel puțin zece clase nu vor mai putea să dea examenul pentru a obține permisul de conducere.

Mai exact, începând cu luna ianuarie a acestui an, pentru a se înscrie la școala de șoferi, candidații vor avea nevoie de dovada absolvirii a zece clase, alături de restul actelor personale.

În ceea ce privește restul actelor necesare, potrivit Ordinului MAI nr. 268/2010, dosarul de examinare în vederea obținerii permisului de conducere trebuie să includă următoarele acte personale:

Citește articolul complet pe capital.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.