Drumurile ar putea rămâne înzăpezite în această iarnă; sindicaliștii CNAIR cer majorări salariale și amenință cu grevă

Sindicatul angajaților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că lucrătorii de la sectorul de deszăpezire nu vor mai lucra, dacă cererea privind majorările salariale nu este îndeplinită de conducere.

Conform declarațiilor reprezentanților sindicatului „Elie Radu”, angajații au solicitat în mod repetat majorări salariale, dar nu au primit un răspuns din partea conducerii CNAIR.

Șoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă dacă drumarii nu își vor primi măririle de salarii pe care le merită” avertizează Sindicatul „Elie Radu”.

Conform sindicatului, aproximativ 3000 dintre angajații lucrează pe teren la deszăpezire, aceștia având salariile minime:

Salariul minim în C.N.A.I.R. S.A. este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere.” – se arată în comunicatul de presă transmis recent de Sindicatul „Elie Radu”, informează Agerpres.

Pe lângă cererile legate de majorarea salariilor, sindicatul cere și îmbunătățirea condițiilor de muncă ale drumarilor: ”Angajații care lucrează la deszăpeziri, în condiții de ger, rămân, uneori, chiar și câteva zile, izolați în frig și viscol în diverse zone din țară”.

(…) Se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-și pierde funcțiile. Atât președintele Consiliului de Administrație, Bogdan Pascu cât și directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună știință prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere. Drumarii sunt hotărâți să nu mai deszăpezească drumurile în această iarnă, în semn de protest, deoarece nu au primit nici un semn concret de la conducerea C.N.A.I.R. la solicitările de majorări salariale cel puțin în raport cu rata inflației. Acest lucru ar putea duce la un blocaj al economiei naționale, ceea ce nu ne dorim” se mai arată în comunicat.

Conducerea CNAIR nu a oferit declarații referitoare la acest subiect însă, conform unei actualizări transmise astăzi de Mediafax, Ministerul Transporturilor a oferit asigurări că nu vor exista probleme cu acțiunile de deszăpezire în această iarnă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *