Dubița „low-cost”, cu care Dacia ar putea umili concurența, concepută de studenții din Iași

În anii 1970, Dacia a asamblat la Mioveni o utilitară ușoară, tip dubiță, botezată Dacia D6 Estafette, după Renault-ul omonim. Acum, după mai bine de 40 de ani, o echipă de studenți din Iași a reinterpretat modern modelul. Dacă l-ar produce, Dacia ar putea da lovitura în segment.

O echipă de studenți de la Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași – Facultatea de arte vizuale și design -, coordonată de Lect. Univ. Dr. Teodor-Stanciu Silviu și Prof. Univ. Dr. Jeni Pralea, a conceput Dacia Vaner, o reinterpretare retro-futuristică a Daciei Estafette, prima și singura dubiță/furgonetă de talie mare produsă de Dacia în anii 1970.

 

Design-ul conceptului de dubiță Dacia Vaner preia și reinterpretează o serie de elemente definitorii ale imaginii actuale de marcă a Dacia, inclusiv „semnătura” luminoasă și noul logo. Iar studenții universității din Iași spun că „urmând pricipiile prezente la Dacia, caroseria a fost concepută din lunii simple, bine definite, aspectuoase, din materiale sustenabile”.

Citește în continuare articolul pe newsweek.ro

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.