Ea este prima femeie șofer de autobuz din Iași! La 31 de ani, tânăra străbate străzile în lung și-n lat: ”Oamenii se uită uimiți la mine”

Iuliana Henea are 31 de ani și este singura femeie șofer de autobuz din Iași. Tânăra lucrează alături de soțul ei, care la rândul său este șofer tot la CTP Iași.

Iuliana s-a întors în urmă cu doi ani din Marea Britanie, unde a lucrat într-o fabrică, dar visul ei a fost să devină șofer profesionist. Din septembrie 2020, Iuliana a început să lucreze la Compania de Transport Public (CTP) Iași și astfel a devenit singura femeie șofer de autobuz din oraș, potrivit bzi.ro.

Iuliana conduce acum un autobuz cu o lungime de 12 metri și cu un gabarit de aproximativ 12 tone. Cât timp a fost plecată în Anglia, ea a lucrat într-o fabrică, dar visul ei a fost mereu să fie șofer profesionist. Iar de câteva luni, dorința cea mai mare i s-a îndeplinit.

”Îmi doream de foarte mult timp să devin șofer profesionist, în special șofer de autobuz. La început mi-a fost teamă, chiar dacă îmi doream asta foarte mult, nu aveam încredere că voi reuși în România, aici oamenii au alte concepții. După ce am ajuns în Anglia și am văzut zeci de femei care conduc autobuzele prin oraș, mi-am zis că sigur voi reuși și eu. M-am întors în țară, am făcut școala pentru categoria D, mi-am luat atestatul de transport persoane și am plecat la drum. Nu mă așteptam să fiu acceptată la CTP Iași, dar am rămas plăcut uimită de felul în care m-au primit”, a declarat Iuliana Henea.

Participanții la trafic, dar și unii pasageri rămân uimiți când o văd pe frumoasa blondă la volanul autobuzului.

”Când stau la semafor, se uită toată lumea foarte uimită la mine. Mă gandesc oare ce e în capul lor când se uită așa la mine. Poate unii se gândesc «ce caută și asta la volan?» sau «ce tare, o femeie la volan». Românii nu sunt obișnuiți ca o femeie să conducă autobuzul. Sunt fericită când vin pasagerii la mine să mă felicite și să mă încurajeze. Alteori, s-a întâmplat să opresc în stație, iar un om a venit în fața autobuzului și se uita foarte nedumerit la mine, a început să râdă și a urcat”, mai spune șoferița.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *