Elveția va interzice și ea pauzele săptămânale în cabină

Deși nu este membră a Uniunii Europene sau a Spațiului Economic European, Elveția vrea să adopte parțial noile reguli UE privind interzicerea pauzelor săptămânale normale în cabină.

Decizia politicienilor elvețieni este una importantă, deoarece vorbim despre o țară de tranzit în Europa atât de axa nord-sud, cât și pe cea est-vest.

Consiliul Națiunii, camera inferioară a Parlamentului Elveției, vrea să amelioreze condițiile de lucru pentru șoferii de camion: camera a decis să adopte o propunere de interzicere a efectuării perioadelor de odihnă săptămânale normale în cabină. Propunerea va merge acum la Consiliul Cantoanelor, camera superioară a parlamentului elvețian.

Potrivit Parlamentului din Elveția, interzicerea petrecerii pauzelor mai lungi în cabină va contracara dumpingul social în transport. Pe de altă parte, noua măsură va promova transferul camioanelor prin Alpi pe calea ferată.

Interdicția efectuării pauzelor săptămânale normale în cabină este una dintre măsurile prevăzute de Pachetul Mobilitate 1 care se aplică începând de la 20 august. Măsuri similare erau deja în vigoare în unele țări din UE, precum Danemarca, Franța, Spania și Olanda.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *