Epoca motoarelor cu ardere internă apune. Volkswagen a decis să nu le mai producă

Constructorul auto german Volkswagen va înceta să mai vândă automobile echipate cu motoare cu ardere internă în Europa în 2035, pe măsură ce va face tranziţia la vehiculele electrice, însă în SUA şi China această tranziţie se va face la o dată ulterioară, a declarat sâmbătă unul din membri consiliului de administraţie de la Volkswagen, transmite Reuters.

„În Europa, vom ieşi din afacerile cu vehicule cu ardere internă între 2033 şi 2035. În SUA şi China, mai târziu” a declarat Klaus Zellmer, responsabilul pentru vânzări în consiliul de administraţie al Volkswagen pentru cotidianul german Muenchner Merkur. „În America de Sud şi Africa, vom avea nevoie de mai mult timp din cauză că infrastructura şi cadrul politic lipsesc încă”, a adăugat Klaus Zellmer.
Cu toate acestea, până în 2050, cel mai târziu, întreaga flotă de autovehicule Volkswagen ar urma să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2, a apreciat Klaus Zellmer.

În ceea ce priveşte piaţa europeană, Volkswagen şi-a propus ca în 2030 automobilele electrice să reprezinte 70% din vânzările sale totale. Aceasta ar pregăti cel mai mare constructor auto european pentru o eventuală înăsprire a obiectivelor de mediu ale Uniunii Europene.

Decidenţii UE au luat în vizor emisiile poluante ale autovehiculelor, forţând constructorii auto să accelereze dezvoltarea de tehnologii cu emisii reduse în caz contrar riscând să fie amendaţi dacă autovehiculele lor depăşesc limitele privind emisiile de CO2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *