Franarea intentionata in fata unui camion se pedepseste cu inchisoare si confiscarea masinii

Asa cum bine stim, este mult mai dificil sa stapanesti un camion de mare tonaj, decat un autoturism de mici dimensiuni. Camioanele sunt mult mai greu de manevrat, necesita o durata de timp ridicata pentru franare si in cazul unui accident pot produce pagube foarte grave. 

Este adevarat ca soferii de camion nu sunt cei mai civilizati din trafic si de multe ori acestia pot pune presiune pe alti soferi, dar adevarul este ca la urma urmei este vorba despre siguranta si nu este cea mai buna idee sa te contrezi cu un camion. Mai mult, vedem tot mai multe situatii in care soferii se sicaneaza in trafic sau soferii franeaza in fata camioanelor sau se interpun intre camioane, iar cei care sunt sanctionati sunt soferii de autovehicule mici. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand franezi in fata unui camion pui siguranta celor din jur in pericol.
Tot mai multe tari au introdus pedepse foarte dure in acest sens. Din Danemarca vine prima situatie in care un sofer a fost pedepsit cu inchisoare si i-a fost confiscata masina dupa ce a franat in fata unu autovehicul de mare tonaj. Desigur, tribunalul a avut in vedere si faptul ca soferul masinii a avut un comportament foarte agresiv si a adresat injurii tiristului si a aruncat cu o sticla in camionul acestuia.

Suntem foarte aproape de a vedea astfel de reglementari si in tara noastra si pe buna dreptate, avem nevoie de ele. Accidentele in care sunt implicate camioane au urmari foarte grave si de multe ori sunt provocate din vina altor participanti la trafic. Este obligatoriu sa adoptam un stil defensiv pentru a pastra siguranta pe drumurile publice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *