Fraudă la examenul auto: cum a încercat un bărbat să obţină permisul de conducere. Candidaţii plăteau şi 7.500 de euro

Poliţiştii şi procurorii din Ilfov instrumentează un dosar în care există suspiciuni că peste 50 de persoane au fraudat proba teoretică a examenului pentru obţinerea permisului, cu ajutorul unui sufleor şi a unor dispozitive care-i permiteau acestuia să vadă monitorul şi să sugereze răspunsurile. Candidaţii care au fraudat plăteau între 3.000 şi 7.500 de euro.

”La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant 3 bărbaţi, respectiv un candidat, un instructor auto şi un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti”, a transmis, marţi seară, IPJ Ilfov. Sursa citată a precizat că, în fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine şi în urechi, aceasta permiţându-i ”sufleorului” să vadă monitorul şi să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

Fraudă la examenul auto. Candidaţii plăteau mii de euro

”La aceeaşi dată, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfăşurat 3 percheziţii, respectiv la sediul unei şcoli de şoferi, din Bucureşti şi la domiciliile a 2 dintre cele 3 persoane, depistate în flagrant. În cadrul activităţilor de documentare, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obţinerea permisului de conducere”, a mai precizat sursa citată de news.ro.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov s-au deplasat în judeţele Iaşi, Călăraşi, Bacău, Ialomiţa şi Bucureşti, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări.

”Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani şi fără calitate, au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti. Ca mod de operare, candidaţii urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu ”sufleorul”, acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile”, a mai precizat IPJ Ilfov.

 

Suma solicitată pentru obţinerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3.000 şi 7.500 euro. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, fals informatic fals în declaraţii şi abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Poliţiştii precizează că în activitatea infracţională nu au fost angrenaţi lucrători din cadrul DRPCIV.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *