Fumatul este interzis în mașină. Care sunt țările unde poți primi amenzi usturătoare dacă fumezi la volan

Șoferii pot primi amenzi considerabile pentru nerespectarea legilor în unele țări europene. De exemplu, fumatul în mașină este interzis în mai multe state europene, cu amenzi de până la 1.500 de euro. În Germania, încă nu s-a luat o decizie cu privire la interzicerea fumatului la volan, dar există discuții despre posibilitatea de a interzice fumatul în mașină în prezența femeilor gravide și a copiilor. Asemenea reguli există și în alte țări europene.

Fumatul, interzis în mașină în mai multe state europene

În mai multe state europene, fumatul în mașină este interzis sau reglementat diferit. De exemplu, în Belgia, este interzis să fumezi în mașină dacă sunt persoane sub 18 ani, iar amenda este de cel puțin 130 de euro. În Germania, există discuții pentru a interzice fumatul la volan, dar reglementările nu sunt încă definitive. Mașinile decapotabile sunt excepții în unele cazuri, potrivit Cancan.ro.

În Anglia și Țara Galilor, amenda pentru fumat în mașină este de 60 de euro, legea similară cu cea din Belgia. În Finlanda, poți fuma în mașină doar dacă toți pasagerii au cel puțin 15 ani. În Franța, amenda este de 135 de euro dacă sunt pasageri sub 18 ani în mașină.

Austria, amenzi de 1.000 de euro pentru recidivă

Grecia și Irlanda amendează fumătorii în mașini cu minori, iar amenzile variază. Austria impune amenzi de până la 100 de euro, crescând la 1.000 de euro pentru recidivă. În Slovenia, amenda este de 250 de euro pentru aceeași infracțiune.

În Italia, fumatul în mașină cu copii sub 12 ani costă între 50 și 500 de euro, iar cu cei între 12 și 17 ani, între 25 și 250 de euro. În Scoția, amenda este de 120 de euro pentru fumat în prezența minorilor, iar în Cipru, până la 85 de euro pentru șoferii care fumează cu copii sub 16 ani în mașină.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *