Germania a interzis statiile radio pentru soferii de TIR

Noile reglementari in privinta statiilor radio folosite de soferii de camioane vor intra in vigoare incepand cu data de 1 Iulie 2020, acestea ne mai putand fi folosite pe teritoriul Germaniei.

Soferii care sunt depistati folosind statiile pe teritoriul acestei trari vor fi pasibili de amenda incepand cu aceasta data.

In octombrie 2017 au intrat in vigoare o serie de noi prevederi in privinta traficului rutier, prevederi mult mai stricte decat orecedentele. La acea vreme s-a interzis folosirea pentru orice activitate a telefonului mobil , ceasurilor smart, mp3-playere, tablete, e-readere, aparate de dictat si alte dispozitive care pot distrage atentia de la condus.

Aceasta modificare a impactat in mod automat si statiile de emisie-receptie folosite de catre soferii de camion, totusi a existat o perioada de tranzitie pana la punerea in aplicare, in totalitatea lor, a acestor restrictii, prin urmare interdictia de a folosi statiile in timpul condusului va fi aplicata in mod legal incepand cu luna Iulie 2020.

Legea permite totusi folosirea unor modele de statie , care nu necesita interactiunea soferului cu aparatele electronice, inclusiv statii, conditia fiind desigur ca soferul sa aiba echipamente care pot face posibil acest lucru. (transmiterea de mesaje fara a atinge echipamentul) .

Soferii de camion care vor fi depistati folosind statiile in timp ce se afla la volanul camionului vor fi sanctionati cu amenda intre 100 si 200 de euro. In plus acestuia ii poate fi suspendat permisul de conducere daca utilizarea acestui echipament conduce la producerea unui accident rutier.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.