Gest nobil al directoarei unei școli din Botoșani. A dat de permis auto doar pentru a putea duce copiii la școală cu microbuzul

Directoarea unei școli din Botoșani și-au luat permis de conducere doar pentru a duce copiii la școală cu microbuzul, deoarece primăria nu găsește șofer.

Microbuz condus de directoare de dragul copiilor
Daniela Maricica Pleșca este directoarea școlii din comuna Mitoc. Aici, copiii sunt nevoiți să meargă aproape șase kilometri pe jos pentru a ajunge la școală și înapoi acasă. Comuna are un microbuz școlar, însă merge până în satul Horia. Din lipsă de alternativă, micuții o iau pe jos până în Mitoc, majoritatea însoțiți de părinți.

„Acum am trei copii la şcoală. Numai îmbrăcămintea m-a costat 1.100 de lei, dar numai aşa, în mare, nu tot.Şi toţi trei fac naveta. Mai ales dimineaţa, pe frig, e greu. Nu are cine să îi aducă. Microbuzul nu îi ia, că are trei ture de copii din alt sat de luat, atunci când merge. Că mai mult se strică”, a spus mama unui copil.

Microbuzul școlii este vechi, se strică des, și nici șofer nu este. Acest lucru se datorează faptului că legislația spune că un șofer profesionist se poate angaja doar cu jumătate de normă, iar din acest motiv nu s-au găsit doritori.

Văzând acest lucru, directoarea școlii a decis să se ocupe singură de problemă, așa că a dat examen pentru permisul de conducere categoria D. Acum își aduce singură elevii la ore. Uneori face și patru drumuri pe zi.

Micuții preșcolari merg pe jos la grădiniță
Printre cei mici se află și o fetiță. Ieri a fost prima sa zi de grădiniță, iar din păcate, a fost nevoită să meargă pe jos doi kilometri pentru a ajunge.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *