Girteka: “Este mai bine să evităm Marea Britanie pentru următoarele trei – șase luni.”

Kristian Kaas Mortensen, Director Strategic la Girteka Logistics, a declarat recent pentru Bloomberg că se așteaptă la cozi enorme la punctele de trecere în Marea Britanie adăugând că „poate este mai bine să evităm [Marea Britanie] în următoarele trei – șase luni.„

Întrebat despre gradul de pregătire a transportatorilor pentru Brexit, Kaas Mortensen a declarat:

Ce ajută să fii pregătit atunci când nici măcar nu poți ajunge pe teritoriu? Atât transportatorii mici, cât și cei mari vor spune: „aceasta pare a fi o situație pe care este mai bine să o evităm în următoarele trei până la șase luni”.

Mai mult decât atât, Kaas Mortensen a fost citat declarând că haosul de la graniță ar putea cauza scăderi în fluxurile de aprovizionare la supermarketuri:

În acest moment, scenariul pare foarte îngrijorător. Haosul și imprevizibilitatea pot duce la alocarea capacității de transport către alte piețe, lăsând supermarketurile din Marea Britanie cu rafturi mai goale. ”

Comentariile directorului strategic Girteka sunt corelate cu cele făcute la începutul acestei luni de către expeditorul John Shirley.

În timpul unui interviu cu James O’Brien pe LBC, Shirley a explicat cum șoferii plătiți la kilometru în loc de oră nu vor accepta să stea blocați la cozile care se vor forma inevitabil la frontiera britanică. Aceasta, precum și cererea suficientă în UE, ar însemna că majoritatea transportatorilor europeni ar decide să evite Regatul Unit și să opereze în primul rând în UE.

Autoritățile britanice au avertizat deja companiile să se aștepte la perturbări la frontiere în perioada următoare, indiferent dacă se semnează un acord comercial cu UE sau nu.

Portalul de știri sus-menționat notează că autoritățile se așteaptă la cozi de 7.000 de camioane în portul Dover, în timp ce Guvernul învinovățește companiile că nu au făcut suficient pentru a se pregăti pentru noile controale vamale și documente care vor fi necesare după 31 decembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *