Greşeala care îţi poate strica maşina atunci când dai curent unui alt autoturism. Detaliul la care trebuie să fie atenţi şoferii

Uneori se întâmplă să întâlnești pe drum participanți la trafic care au probleme cu mașina, mai exact i-au lăsat bateria. În intenția de a-i ajuta poți face greşeala care îţi poate strica maşina atunci când dai curent unui alt autoturism. Citește mai departe și află care este detaliul la care trebuie să fie atenţi şoferii.

Care este greşeala care îţi poate strica maşina atunci când dai curent unui alt autoturism

Genul acesta de situații, din varii motive, i se poate întâmpla oricui, dar înainte de a sării în ajutorul celui în cauză, este important să avem grijă, în primul rnd, de mașina persoanlă. Și vorbim aici de greşeala care îţi poate strica maşina atunci când dai curent unui alt autoturism.

Pornirea unei alte mașini îți poate deteriora mașina sau îți poate descărca bateria dacă este efectuată incorect sau dacă cealaltă mașină are o problemă cu sistemul electric. Cu toate acestea, dacă se face în mod corespunzător, nu ar trebui să provoace niciun rău mașinii.

Este important să urmezi pașii și precauțiile corecte atunci când pornești o mașină, inclusiv să te asiguri că montarea cablurilor este  corectă și că ambele mașini sunt oprite înainte de a începe procesul. Dacă nu ești sigur cum să pornești o mașină, cel mai bine este să ceri asistență de la un profesionist sau de la cineva care are experiență în acest sens.

Să întinzi o mână de ajutor este un lucru nobil. Când vezi pe cineva care are bateria descărcată, poate că te gândești să îl lăsși să folosească vehiculul tău pentru a-l porni pe al său. Cu toate acestea, s-ar putea să îți  deteriorezi mașina în acest proces. Deși ai vrea să ajuți, nu ai vrea să faci ceva care să îți deterioreze vehiculul.

Care este detaliul la care trebuie să fie atenţi şoferii

De cele mai multe ori, dând o pornire a unui alt vehicul, așa cum precizam, nu-ți va deteriora mașina. Ei ar prelua încărcătura bateriei, dar tu ai putea să o reîncarci folosind pur și simplu mașina ta.

În cazul în care pornirea este reușită, nu există cu adevărat daune grave pe care le primește mașina donatoare. Cu toate acestea, dacă pornirea nu se face în mod corespunzător, atunci există o șansă mare ca mașina ta să fie avariată. Iată care este detaliul la care trebuie să fie atenţi şoferii.

Evită deteriorarea mașinii în timp ce faci procedura de încărcare

Întotdeauna există riscul de deteriorare electrică atunci când pornești un alt vehicul. Acest lucru este valabil mai ales atunci când cel care pornește mașina nu are experiență. Dacă nu sunt atenți, ar fi mai predispuși la deteriorarea unuia sau a ambelor vehicule.

Chiar dacă ai cele mai bune intenții de a ajuta, uneori, pur și simplu nu dorești să riști vehiculul. La urma urmei, există servicii de asistență rutieră care ar putea ajuta cu ușurință o mașină care are bateria descărcată.

Dacă ai vrea cu adevărat să ajuți atunci, ai putea face doar procedura de pornire a mașinii. În acest fel, nu va trebui să dai vina pe ei pentru că ți-au distrus vehiculul. Cel mai bun mod de a evita daunele în timpul pornirii unei mașini este de a conecta corect cablurile în ordinea corectă.

Cablurile sunt codificate pe culori, ceea ce le face mai ușor de identificat și de conectat la bornele corecte ale bateriei. Singurul lucru la care mai trebuie să te gândești este ordinea în care să atașezi cablurile.

Ai grijă ce faci dacă ai pus firele încrucișate

Dacă încrucișezi firele sau dacă atașezi cablul pozitiv la terminalul negativ, se poate produce un scurtcircuit electric. În acest caz, computerul sau părțile electrice ale mașinii se pot prăji.

Uneori, nu vei observa acest lucru până când nu încerci să pornești radioul sau să folosești geamurile electrice și acestea nu mai funcționează. Alte părți ale autovehiculului care se conectează și preia încărcătura electrică ar putea fi, de asemenea, afectate atunci când se produce un scurtcircuit la fire.

Greşeala care îţi poate strica maşina. Secvența greșită de atașare

Procedura de pornire a unui vehicul cere să atașezi mai întâi ambele capete pozitive. Din punct de vedere tehnic, nu contează pe care le conectrezi mai întâi, atâta timp cât acestea sunt corecte. Cu toate acestea, din motive de siguranță, se atașează mai întâi bornele pozitive.

Acest lucru se face pentru a evita scurtcircuitarea în timp ce pregătești celelalte cabluri. Dacă începi să atașezi mai întâi negativul, atunci cea mai mare parte a mașinii, cu excepția polilor pozitivi, este conectată.

Dacă atingi din greșeală clema pozitivă de orice parte a autovehiculului, se poate produce un scurtcircuit. Dacă ai atașat bornele pozitive, stabilirea cablului negativ și atingerea accidentală a acestuia cu celelalte părți ale mașinii nu va strica lucrurile.

Concluzie

În intenția de  a-i ajuta pe alții, poate și din grabă, este posibil să faci aceste greșeli. Sfatul specialiștilor este să ai grijă la modul în care conectezi firele de încărcare și, mai ales, la potențialele daune pe care le-ai putea provoca mașinii personale.

Acum, după ce ai aflat care este greşeala care îţi poate strica maşina atunci când dai curent unui alt autoturism, poate te gândești mai bine înainte de a face asta. Nu de alta, dar riști să-ți scurtcircuitezi sismtele electrice, dacă nu ești atent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *