Greșeala care te poate costa o amendă pe zi și te lasă și fără mașină. Noi reguli pentru acești șoferi de la 1 iulie

Dacă ajungi cu mașina în București, află că o simplă greșeală te poate lăsa fără mașină și te poate costa și o amendă pe zi.

O simplă greșeală te poate costa o amendă consistentă și de asemenea, te lasă și fără mașină. Șoferii din București știu deja că există reguli stricte când vine vorba de parcare. Acum însă, lucrurile devin și mai drastice pentru ei.

Greșeala care te poate costa o amendă consistentă

Începând cu 1 iulie, au loc schimbări majore în București. O simplă greșeală te poate costa o amendă de până la 200 de lei. De asemenea, riști să rămâi cu mașina blocată și să nu mai poți să o folosești. Despre ce este vorba?

Consilierul municipal de la Primăria Capitalei, Nicorel Nicorescu, a anunțat public noul regulament. Într-o postare pe pagina de Facebook, acesta explică ce greșeală poate duce la o amendă de 200 de lei, dar și ce alte reguli au de respectat șoferii.

Conforma acestuia, de la 1 iulie, orice șofer care nu plătește parcarea în București va fi amendat. Lucrurile se complică pentru că amenzile for fi automate, cu ajutorul radarelor mobile. Ce altceva mai trebuie să știe șoferii?

Potrivit consilierului de la PMB, se dorește marcarea a peste 30.000 de locuri parcare în următoarele luni de zile. De asemenea, este pregătit și un sistem complex, cu camere video, care verifică instant numărul de înmatriculare și plata locului de parcare.

Dacă un șofer face greșeala de a parca gratuit, fără să aibă abonament sau să plătească pe oră, atunci riscă o amendă usturătoare. Poate nu își dă seama pe moment, dar șoferul ajunge să plătească până la 200 de lei pe zi.

Un șofer poate acumula mai multe amenzi pe zi

De asemenea, mașina acestuia va fi blocată, în cazul în care tariful de parcare nu este achitat. Aici vorbim strict de locurile de parcare trasate cu albastru. Mai departe, șoferul primește amenda alături de fotografia cu mașina, locul, data, dar și ora.

Aceste dovezi sunt de necontestat în instanță. De asemenea, consilierul avertizează că se pot primi mai multe amenzi și în aceeași zi. Asta în cazul în care un șofer are obiceiul de a face o astfel de ”greșeală” constant.

„Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru. Sistemul functionează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație care verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *