Greșeala la volan care-i lasă pe șoferii români fără permis. Peste 5.000 conducători auto, fără carnet

În perioada 6-12 septembrie, polițiștii rutieri au desfășurat o amplă acțiune de control în rândul șoferilor din România. Din nefericire, peste 5.000 de persoane au rămas fără carnet de conducere, cele mai multe dintre sancțiuni fiind acordate pentru consumul de alcool la volan.

Mai exact, 5.138 de permise de conducere au fost reținute de oamenii legii, în toată
țara.

Ce greșeală fac șoferii

Conform unei informări oficiale a autorităților, se pare că majoritatea românilor rămași pietoni au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Din păcate, consumul de băuturi alcoolice la volan reprezinta una dintre cauzele principale care stau la baza accidentelor rutiere soldate cu victime pe drumurile publice din țara noastră.

„Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 5.138 de permise de conducere, dintre care 1.938 pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 628 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, 816 pentru depăşire neregulamentară, 307 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 537 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor”, potrivit unui comunicat al IGPR citat de Agerpres.

Autoritățile nu s-au rezumat doar la a reține carnetele de șoferi. S-au aplicat și numeroase sancțiuni pentru șoferii indisciplinați.

„Astfel, au fost aplicate 13.597 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 537 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 307 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 2.205 pentru abateri săvârşite de pietoni, 3.549 pentru abateri săvârşite de biciclişti, 1.055 pentru abateri ale căruţaşilor, 816 pentru depăşiri neregulamentare şi 585 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul transmis de polițiștii rutieri.

Nu în ultimul rând, mai arată oamenii legii, au fost constatate 431 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi 253 de infracţiuni de altă natură.

Autoritățile atrag în permanență atenția șoferilor să respecte normele rutiere în vigoare și să evite consumul de alcool, înainte de a se urca la volan. Un astfel de comportament imprudent nu doar că te poate lăsa fără permisul de conducere, dar poate pune în pericol siguranța tuturor participanților la trafic.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *