Greşeala pe care o fac şoferii. Cum trebuie ţinut călcâiul atunci când accelerezi sau frânezi

Şoferii fac o mare greşeală atunci când conduc. Nu ştiu cum trebuie ţinut călcâiul în momentul când accelereză sau frânează. Din acest motiv, mulţi conducători auto le încurcă şi intră în panică.

Şoferii, de obicei, fac o mare greşeală atunci când conduc. Titi Aur a vorbit despre conducătorii auto care încurcă frâna cu accelerația. Specialistul spune că totul se întâmplă din cauza unui gest banal, care ar trebuie explicat la școlile de șoferi.

Greşeala pe care o fac şoferii atunci când conduc

Titi Aur spune că motivul este poziția greșită a picioarelor pe pedale. Şoferii tind să apese disperat pe frână în loc să apese acceleraţia.

„Se întâmplă acel fenomen psihologic: cu cât apeși mai tare și mașina nu se oprește, ba dimpotrivă, merge mai repede, cu atât apeși și mai tare, apeși disperat pentru că subconștientul tău spune că ai apăsat pe pedala de frână, dar tu apeși pe accelerație, intri în panică. În niciun caz, în fracțiunea aceea de secundă, nu te gândești că e pedala greșită și să ridici piciorul și să te duci pe pedala cealaltă”, a spus Titi Aur.

Călcâiul trebuie să stea jos

Titi Aur mai spune că poziția corectă a piciorului pe pedale nu se învăță la școlile de șoferi. Este un lucru de căpătâi pentru toţi șoferii.

„Piciorul trebuie ținut cu călcâiul în podea, călcâiul trebuie să stea în dreptul pedalei de frână. Te duci pe frână și te duci pe accelerație. Când te duci pe accelerație te duci într-o parte, nu te duci de pe accelerație pe frână sau din dreptul accelerației.

Călcâiul trebuie să stea jos ca să ai stabilitate, nici să nu obosească piciorul, și să ai și control foarte bun, mai ales că lucrezi cu acel picior în continuu când ești la volan. Nu poți să-l ții suspendat în continuu pentru că nu ai nici precizie și îți obosește mușchiul la un moment dat”, a mai explicat Titi Aur.

Şoferii începători încurcă cele două pedale

Încurcarea celor două pedale se face în mod frecvent de către șoferii începători. Imediat se pierd atunci când le apare un obstacol în trafic. Greșeala este una uriașă care poate duce, de cele mai multe ori, la o nenorocire.

„Când te-ai speriat, te-ai panicat și piciorul este pe pedala de accelerație, știți că a fost cazul acela din Andronache când o femeie a intrat peste acele fete și nimeni nu explică de ce. Pentru că ea era prima dată la mașină automată, s-a speriat, a accelerat și nu a mai știut nici să tragă de volan”, a spus Titi Aur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *