Guvernul a decis că șoferii care dețin permis categoria B vor putea conduce și tractoare

Guvernul a aprobat, astăzi, o ordonanţă de urgenţă prin care modifică şi completează unele acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile în România pentru tractoare şi vehicule agricole, anunță într-un comunicat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Permisul de conducere categoria B oferă și dreptul de a conduce tractoare

Conform actului normativ aprobat de Guvern:

1. Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusă, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteză maximă de 40 km/h pe drumurile publice.

2. Înscrierea echivalării categoriilor B și Tr cu categoria Tr1 în permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței, fără examinare de către autoritatea competentă.

Modificare necesară pentru evitarea impactului negatic asupra sectorului agricol

”Ordonanța de Urgență este esențială pentru a evita impactul negativ asupra sectorului agricol și a se asigura că România rămâne un sector proeminent în securitatea alimentară.

În acest sens, este necesar să se acționeze cu celeritate pentru a soluționa această situație de urgență și a preveni consecințele negative asupra interesului public și a dezvoltării sustenabile a sectorului agricol, se mai arată în comunicatul ministerului Agriculturii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *