Haos înainte de Sărbători: Franța închide temporar granițele; Eurotunnel și portul Dover sunt închise. Mai multe ţări europene introduc restricții de trafic

Franța și-a închis temporar granițele atât pentru transportul de persoane cât și pentru cel de mărfuri din cauza unei noi tulpini SARS CoV-2 detectată în sud-estul Marii Britanii. Atât Eurotunnel, cât și Portul Dover sunt închise, în timp ce UK a activat Operation Stack pe M20.

Închiderea frontierei va dura 48 de ore și este menită să ofere autorităților timp pentru a decide ce măsuri trebuie luate pentru a aborda amenințarea prezentată de noua tulpină a virusului.

Alte țări din Europa au implementat, de asemenea, interdicții de călătorie către și dinspre Marea Britanie, deși nu s-a ajuns până la blocarea completa transportului rutier.

Și în România, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis suspendarea tuturor zborurilor din și către Marea Britanie. Toate persoanele care intră în țara din Marea Britanie vor fi supuse automat măsurii de carantina timp de 14 zile. Măsura este în vigoare de astăzi, 21 decembrie, ora 0.00.

Departamentul pentru Transport din Marea Britanie a cerut transportatorilor să evite Kent în aceasta perioada. Atât Portul Dover, cât și Eurotunnel vor fi închise pentru o perioadă de 48 de ore, ca urmare a anunțului Franței.

BBC raportează că transportatorii au fost sfătuiți să găsească alte rute către UE.

Între timp, premierul Boris Johnson va conduce astăzi o ședință de cabinet de urgență pentru a găsi o soluție la problemele prezentate de închiderea frontierei și de noua tulpină de coronavirus.

Revenim cu noi informații pe măsură ce acestea sunt făcute publice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *