Danemarca asteapta soferi de TIR europeni: 3100€/ luna si conditii mai bune de munca!

Grupul de Lucru al Operatorilor de Transport Rutier Internațional din Austria informează că guvernul danez a decis să continue lupta împotriva dumpingului social, adoptand o lege care prevede instituirea unui salariu minim obligatoriu pentru șoferi – inclusiv a celor care desfășoară operațiuni de cabotaj în Danemarca.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Noua versiune a legii a fost adoptată la 9 iunie 2020 iar odată cu intrarea în vigoare la 1 ianuarie 2021, aceasta va conduce la noi obligații pentru companiile de transport.

Companiile internaționale de transport vor trebui să plătească șoferilor care efectuează operațiuni de cabotaj sau transport combinat în Danemarca o rată orară fixă ​​care va depinde de nivelul costurilor contractelor colective din industria transporturilor.

Guvernul danez va furniza în scurt timp detalii privind nivelul salariului minim.

În plus, companiile de transport străine vor trebui să raporteze câteva informații importante la Registrul Autorității Comerciale daneze (Erhervervsstyrelsen) – precum numele companiei, adresa sediului social, date de contact, informații despre mijlocul de transport, numărul de înmatriculare al vehiculului, data de început și de sfârșit a călătoriei și datele de contact ale șoferului. Toți cei care nu raportează aceste informații sunt pasibili de sancțiuni mari.

Guvernul danez va prezenta până în toamnă detalii suplimentare privind punerea în aplicare a reglementărilor.

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *