Hyundai introduce prima transmisie manuală fără pedală de ambreiaj

Deși am discutat până acum de tehnologia transmisiei manuale inteligente propuse de Kia, Hyundai duce lucrurile la un nou nivel prin introducerea unei noi cutii manuale iMT, care nu are nevoie de utilizarea unei pedale de ambreiaj.

Tehnologia transmisiei manuale fără ambreiaj debutează luna aceasta la bordul lui Hyundai Venue. SUV-ul este disponibil în India și vine cu un propulsor turbo pe benzină de un litru.

Cutia manuală inteligentă dispune de șase trepte care sunt operate de șofer prin intermediul unui schimbător standard. Levierul dispune de un senzor de intenție’ care comunică prin intermediul unui actuator hidraulic cu sistemul de control al transmisiei.

Atunci când șoferul dorește schimbarea unei trepte, acționează schimbătorul, timp în care transmisia cuplează și decuplează ambreiajul în mod automat. Tehnologia oferă ce este mai bun din ambele lumi. Oferă lejeritatea conducerii mașinii cu un singur picior și permite obținerea unui consum mai redus decât în cazul unei transmisii automate. De asemenea, prețul unei mașini echipate cu transmisia iMT este considerabil mai redus.

Cutia iMT fără pedală de ambreiaj va fi disponibilă și pe modelul Kia Sonet intenționat tot pentru piața din India. Momentan, nu sunt planuri de a introduce aceste modele în Europa, dar transmisia manuală cu două pedale ar putea să-și facă loc în gama modelelor autohtone.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *