Iarna își intră în drepturi! Vremea se schimbă radical în toată țara

Vremea se schimbă radical la noi în țară. Chiar dacă am mai avut parte de câteva zile însorite și temperaturi mai ridicate, se pare că toate acestea vor fi doar o amintire de acum. Specialiștii ANM avertizează că iarna își intră cu adevărat în drepturi și ne așteaptă o perioadă extrem de geroasă.

Vremea se răcește drastic

Dacă până acum am mai avut parte și de soare și o atmosferă plăcută, se pare că nu mai putem visa la asta pentru moment. Administrația Națională de Meteorologie emite avertizări de vreme rea de câteva zile bune și ne atenționează că urmează o perioadă extrem de rece.

Încă de la primele ore ale dimineții, specialiștii au emis o alertă prin care anunță că temperaturile scad drastic, iar totodată sunt așteptate și numeroase precipitații. Din 20 decembrie, termometrele vor indica temperaturi mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă, iar vântul și ninsorile vor fi puternice.

Conform specialiștilor, toată țară va resimți scăderea drastică a temperaturilor. Totuși, excepție vor face zonele sudice și sud-vestice, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, dar destul de scăzute.

Ninsori în toată țara

Reprezentanții ANM mai avertizează că urmează o perioadă caracterizată de vânt și o mulțime d4e precipitații. În mare parte vor fi sub formă de lapoviță și ninosare și se vor desfășura mai ales în judeţele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava şi Neamţ.

Spre bucuria noastră, lucrurile revin la normal de Crăciun, când ne vom bucura de o vreme destul de plăcută și poate chiar cu soare. Nu ne vom confrunta cu temperaturi negative și ger, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Vremea va fi bună și de Revelion, când lucrurile nu vor arăta deloc rău. Valorile termice vor fi, în mare parte, apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *