Imaginea cu improvizația folosită de un român pentru a-și încărca mașina electrică a devenit virală: România are urgent nevoie de infrastructură

O imagine cu artificiul folosit de un român pentru a-și încărca automobilul electric a devenit populară într-o secțiune de pe Reddit dedicată mașinilor electrice. Postarea a generat peste 100 de comentarii.

Potrivit utilizatorului care a publicat imaginea, în aceasta apare un Opel Corsa-e, pe o stradă din Timișoara. În lipsa unei stații de încărcare în apropiere, proprietarul mașinii a tras un prelungitor de la clădirea de peste drum.

Un alt utilizator a întrebat de ce sunt atât de mulți cumpărători de vehicule electrice în România dacă infrastructura este slab dezvoltată? Un român i-a răspuns că în țara noastră subvențiile pentru cei care cumpără modele noi integral electrice sunt foarte mari, ajungând la 10.000 de euro.

În aceste condiții, înmatriculările au crescut în 2020 cu 89% comparativ cu anul anterior. Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), în 2020 au fost înmatriculate în România 2.846 de automobile pur electrice noi. În 2019 numărul acestora a fost de doar 1.506 unități.

De departe cele mai populare modele au fost cele din portofoliul Renault: Zoe, Twingo și Kangoo Z.E. Pe locul secund s-a situat marca Volkswagen, cu modelele e-Golf și e-Up!.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *