În cât timp se eliberează permisul auto, după ce ai luat examenul. Cum intri în posesia lui

Dacă abia ai terminat școala de șoferi și te grăbești să ai actele în mână, iată aici câteva detalii! În cât timp se eliberează permisul auto, după ce ai luat examenul?

Ai dat examenul auto?

Școlile pentru șoferi s-au redeschis din luna mai, după ce starea de urgență s-a schimbat în stare de alertă. Majoritatea viitorilor conducători auto s-au îngrămădit care mai de care să-și ia permisul după perioada de izolare obligatorie de care am avut cu toții parte și în care erau programați pentru a-și da testul. Cu toate astea, au întâmpinat schimbări uriașe înfăptuite pe data de 1 iulie 2020. Autoritățile au schimbat regulile pentru cei care se înscriu la școala de șoferi și pentru viitorii șoferi cu vârsta înaintată. Tinerii care vor să obțină carnetul nu vor mai putea aplica la școala de șoferi dacă au cel puțin zece clase, arată Codul Rutier 2020.

O altă modificare vine în privința șoferilor trrecuți de o anumită vârstă și care au diverse afecțiuni medicale. Cei cu probleme de sănătate sunt obligați să de prezinte mai des decât de obicei la controalele medicale. „Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului. Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice”, a declarat un comisar de la Politia Rutiera. Odată trecuți pașii de mai sus, după ce ai dat examenul și ai aflat rezultatul, nu mai ai nevoie decât să aștepți carnetul de conducere.

În cât timp se eliberează permisul?

Dat fiind faptul că tiparele se fac în București, acestea ajung în mod normal în 2-3 zile, iar la o distanță de încă 1 zi sau 2 în alte localități, în funcție și de poșta locală și de zilele de weekend sau lucrătoare în perioada în care ar trebui să-ți intre în posesie. Minimum două zile sunt de ajuns pentru ca permisul să-ți vină acasă, dacă nu intră în discuție scenariile de mai sus. În situația în care nu ești acasă atunci când vine poștașul, ți se aduce la cunoștință că a ajuns prin cadrul unui aviz. Poți beneficia de două avize, după care ești nevoit să mergi la sediul menționat pe document pentru a ți-l ridica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *