Incredibil! Polițiștii felicitați pentru empatie cu populația s-au sucit! L-au sancționat pentru viteză pe șoferul pe care l-au condus cu sirenele în timp ce-și ducea soția aflată în travaliu la spital!

Cazul petrecut în primăvară în Sălaj a devenit cunoscut la nivel naţional, iar poliţiştii au fost felicitaţi public de Ministerul Internelor şi luaţi ca model de urmat! În loc de amendă pentru viteză excesivă, poliţiştii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău au dat o mână de ajutor unui şofer care transporta spre maternitate o tânără aflată în travaliu. După câteva luni, cazul a luat o întorsătură incredibilă! scrie sportulsalajan.ro.

În primăvara acestui an, pe raza localităţii Badon, maşina a fost oprită de echipajul Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău – radarul indica o viteză de 104 km/h!

Încă din prima discuţie cu poliţiştii, pasagerul din dreapta a motivat că soţia sa a intrat în travaliu şi că i-a venit sorocul. Fără să stea pe gânduri, polițistii au escortat autoturismul până la secţia UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, folosind semnalele speciale de avertizare.

Mai mult, unul dintre poliţişti a sunat la spital, astfel încât tânăra aflată în travaliu era deja aşteptată în faţa secţiei UPU de către un cadru medical şi un scaun, cu care pacienta a fost transportată în salon.

Peste noapte, cei doi agenţi de poliţie au devenit cunoscuţi în întreaga ţară, iar povestea a fost publicată şi pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Interne.

Şi Ministerul Internelor i-a felicitat pe poliţiştii sălăjeni, pentru implicarea și empatia de care au dat dovadă! “Ne mândrim cu voi, băieți! De asemenea oameni este nevoie în comunități, de asemenea exemple avem cu toții nevoie!”, se sublinia în postare.

Toate au fost bune şi frumoase… După câteva luni, însă, conducătorul auto a primit un telefon de la Poliţie! Fusese invitat la sediu, la Zalău, pentru a primi un “cadou”.

Oamenii legii s-au… sucit, iar şoferul a fost sancţionat!!! E adevărat, nu a primit amendă ci doar avertisment, dar i-au luat permisul pentru următoarele trei luni!?! Se pare că sesizarea venise tocmai de la Minister.

Este adevărat. Bărbatul care a condus autoturismul în seara respectivă, a fost contactat telefonic de polițiștii rutieri, a fost invitat la sediul Poliției Municipiului Zalău pentru a i se întocmi proces-verbal de constatare a contravenției și a fost sancționat contravențional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 Rep., cu avertisment, fiind dispusă totodată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a menţionat purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Sălaj.

Bărbatul din Derşida a atacat procesul verbal întocmit de poliţişti, a depus contestaţie şi a formulat plângere contravenţională, cazul aflându-se în rol la Judecătoria Zalău, mai menționează sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *