Indicatoare bilingve vandalizate la Întorsura Buzăului. Poliţia îi caută pe cei care au mâzgălit porţiunea scrisă în limba maghiară

Polițiștii din Întorsura Buzăului au deschis dosar penal pentru distrugere în cazul vandalizării indicatoarelor de la intersecția Drumului Județean (DJ) 121A, cu Drumul Național (DN) 13E. Încă de joi, 27 iulie, au apărut imagini în spațiul public în care se observă că părțile care erau scrise în limba maghiară pe indicatoare au fost acoperite cu vopsea.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Întorsura Buzăului s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări cu privire la deteriorarea, prin acoperire cu vopsea, a unor suprafețe din două indicatoare rutiere amplasate la intersecția DJ121A cu DN13E, pe raza localității Întorsura Buzăului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, Radu Stroe, potrivit covasnamedia.ro.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere în care sunt desfășurate investigații pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere”, a detaliat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna.

De altfel, indicatoarele bilingve au fost recent montate la Întorsura Buzăului, după ce s-au finalizat lucrările la DJ 121A. Unul dintre consilierii locali din oraș, Claudiu Severian Morar, acuză că montarea lor este ilegală și a fost făcută fără acordul autorităților locale. Primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, spune că astfel de indicatoare au fost montate și în Barcani și la Valea Mare, iar în acest sens primăria a cerut Prefecturii Covasna, printr-o adresă, să se pronunțe dacă montarea lor este legală sau nu. Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Henning László, a transmis, prin intermediul biroului de presă, că indicatoarele au fost amplasate conform legii.

În tot acest timp, Prefectura Covasna face verificări, pentru a stabili cu exactitate pe ce tip de drum (județean sau național) au fost amplasate indicatoarele. Abia după ce acest aspect va fi lămurit se va putea merge mai departe și se va putea stabili dacă acestea au fost montate conform legii sau nu, a explicat, pentru redacția noastră, prefectul de Covasna, Ráduly István.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *