Îngrijorată de Omicron: Austria a înăsprit regulile de intrare

De săptămâna viitoare, regula 2G-Plus se va aplica la intrarea în Austria. Țara reacționează la noua variantă Omicron. Cu toate acestea, cei care au fost deja vaccinați nu au nevoie de un test PCR negativ și nu trebuie să intre în carantină.

Cu puțin timp înainte de Crăciun, Austria a anunțat o înăsprire a regulamentului de intrare. Potrivit Ministerului Sănătății de la Viena, din 20 decembrie, până la o nouă notificare, doar persoanele care au dovada valabilă 2G-Plus vor putea intra în țară. Mai exact, aceasta înseamnă: participanții trebuie să fie complet vaccinați sau să se fi recuperat și, de asemenea, trebuie să poată prezenta un test PCR care nu are mai mult de 72 de ore. În caz contrar, călătorii trebuie să fie plasați imediat în carantină. Cu toate acestea, oricine a primit deja o vaccinare de rapel este scutit de obligația testării.

Se consideră că carantina la domiciliu s-a încheiat numai atunci când a fost efectuat un test PCR după intrare și a fost confirmat un rezultat negativ. În acest caz, înregistrarea printr-o autorizație prealabilă de călătorie este și ea obligatorie.

Reguli speciale pentru copii și navetiști

Măsura este menită să ajute la stăpânirea variantei foarte contagioase de omicron a coronavirusului, conform raționamentului. Femeile însărcinate și persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate sunt excluse din dovada 2G. Motivul excepției trebuie dovedit printr-un certificat medical.

Există și reguli speciale pentru copii. Copiii de vârstă școlară au voie să intre în țară cu suficiente dovezi de testare, ceea ce înseamnă aproximativ trei teste pe săptămână. Regulile nu afectează nici copiii sub vârsta de doisprezece ani. Pentru navetiști, va rămâne regula obișnuită 3G.

Îngrijorare cu privire la răspândirea variantei Omicron în Austria

„Aceste reglementări mai stricte de intrare aduc cu ele mari provocări, în special pentru persoanele care călătoresc în străinătate în timpul sărbătorilor de Crăciun. Cu toate acestea, sunt necesare în acest moment pentru a contracara răspândirea Omikron în Austria”, a declarat ministrul Sănătății Wolfgang Mückstein (Verzii).

Austria a avut o izolare de doar trei săptămâni din cauza celui de-al patrulea val masiv de coroană . De atunci, numărul infecțiilor de acolo a scăzut semnificativ. Incidența de șapte zile în Austria a scăzut acum la aproximativ 270 de cazuri la 100.000 de locuitori și este astfel cu mult sub valoarea din Germania.

În schimb, regulile de intrare sunt relaxate în Elveția. Deși un test PCR a fost necesar pentru intrarea în țară a persoanelor vaccinate de la începutul lunii decembrie, un test rapid de antigen va fi suficient din 20 decembrie, care a fost efectuat cu maximum 24 de ore înainte de trecerea frontierei. În plus, persoanele vaccinate și convalescente nu mai trebuie să fie supuse unui al doilea test după patru până la șapte zile, așa cum era cazul anterior. Regula rămâne în vigoare doar pentru cei nevaccinati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *