Înmatricularea autovehiculelor se va suspenda dacă șoferii fac această greșeală! Schimbare majoră a Codului Rutier

Vești proaste pentru șoferi. Se pregătește o nouă modificare a Codului Rutier, care îi va lăsa pe conducătorii de autoturisme pietoni, cel puțin temporar.

Potrivit noii modificări, poliția va putea dispune suspendarea înmatriculării autovehiculului în cazul în care asigurarea RCA nu mai este valabilă.

Cu alte cuvinte, în cazul în care un șofer circulă cu un autoturism care are asigurarea de răspundere civilă RCA expirată, poliția va avea dreptul de a dispune suspendarea înmatriculării acestuia. Până acum, suspendarea înmatriculării putea fi dispusă în cazul în care șoferul circula fără efectuarea la timp a inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Concret, înregistrarea suspendării înmatriculării și încetarea acesteia se vor baza pe datele privind inspecția tehnică periodică a vehiculului și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, furnizate de Registrul Auto Român și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, conform unui protocol stabilit.

Suspendarea din circulație încetează însă în ambele situații în cazul în care probleme sesizate sunt remediate, scrie Digi24.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *