Inspector RAR condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru o mită de 100 de lei

Un inginer de la RAR Bacau a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru luare de mita. Barbatul a refuzat sa dea declaratii in cursul urmarii penale, iar acest lucru l-a dezavantajat in instanta.

Pe 7 octombrie, Tribunalul Bacau la condamnat pe S.I.H la 3 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita.

„Instanța i-a interzis ca timp de 5 ani să ocupe funcția de care s-a folosit la comiterea infracțiunii, respectiv cea de inginer la RAR Bacău. Alături de acesta a fost condamnată și mituitoarea, S.L.O, tot la trei ani de închisoare, dar cu suspendarea executării sub supraveghere. Decizia instanței nu este definitivă. Anchetatorii au stabilit că, pe 14 iunie 2017, S.I.H. s-a întâlnit cu o persoană la intersecția dintre DN 2G cu DJ156A, pe direcţia Bacău-Moineşti, de la care a primit 100 de lei pentru omologarea unui autoturism marca Dacia 1310 în vederea înscrierii în circulație. De asemenea, pe 29 mai 2017, inginerul RAR a primit 900 de lei de la S.L.O. pentru urgentarea și facilitarea omologării unui autoturism marca Mini Cooper. S.I.H nu a recunoscut comiterea faptelor şi nu a cooperat cu poliția sau cu instanţa, refuzând să dea declarații.” noteaza Adevarul.ro

Judecatorii au considerat ca inculpatul a dat dovada de disperat fata de lege :

 

„Prin refuzul nejustificat al acestuia de a da declarație în cursul procesului penal, dar şi prin planșele foto depuse prin intermediul avocatului ales la ultimul termen de judecată a dat dovadă de dispreț față de organele implicate în soluționarea prezentei cauze”, este concluzia judecătorilor.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *