Întâmplare emoționantă pentru un șofer român de TIR, într-o parcare din Germania. Ce i-a spus un ucrainean care l-a văzut că are probleme

Întâmplare emoționantă pentru un șofer român de TIR, într-o parcare din Germania. De mai bine de o lună, Rusia a invadat Ucraina, punând pe fugă milioane de ucraineni. Cetățenii s-au refugiat în țările vecine, printre care și România, care s-a arătat solidară cu situația cumplită prin care trec ucrainenii. Ei bine, putem spune că în asemenea situații, umanitatea este extrem de importantă, iar atunci când faci bine, este posibil ca, la un moment dat, să primești înapoi binele oferit.

Întâmplare emoționantă pentru un șofer român de TIR, într-o parcare din Germania.

De mai bine de o lună, ucrainenii fug din calea bombardamentelor inițiate de Rusia. Vladimir Putin a ordonat pe 24 februarie o „operațiune militară specială” în Ucraina, în urma căreia au murit mii de civili și sute de copii nevinovați. Milioane de ucraineni au fugit în țările vecine pentru a se salva din calea atacurilor, iar statele și-au deschis granitele pentru a-i ajuta. Printre acestea se numără și România, care primește în continuare ucraineni. Recent, un șofer de TIR român, a avut parte de o întâmplare emoționantă într-o parcare din Germania.

Bărbatul avea probleme la mașină, iar un cetățean ucrainean l-a văzut. Cu ochii în lacrimi, bărbatul a vrut să îi ofere de mâncare șoferului român. Întâmplarea a fost povestită de Dumitras Flavius, pe rețelele de socializare. Românul a fost de-a dreptul impresionat de gestul ucraineanului, care i-a spus că România i-a ajutat pe ucraineni, motiv pentru care se simte dator să îl ajute la rândul său. „Astăzi am fost nevoit să opresc de urgență într-o parcare din Germania, mai exact autostrada A7 între Ulm și Memmingen. S-a spart un furtun și am pierdut toată apa din radiator. După ce am rabatat cabina am observat care e problema și am chemat un service mobil. Între timp și-a făcut apariția un bărbat la vreo 50 de ani și mă întreabă dacă sunt român. Eu îi răspund în engleză că da, el mă întreabă dacă vorbesc ucraineană sau rusă. Eu îi răspund că nu pe un ton mai iritat deja că mă întrerupea din muncă”, a scris Dumitras Flavius, sâmbătă, pe Facebook.

Cetățeanul ucrainean: „You help Ucraina, I help you”

Șoferul român a spus că ucraineanul a revenit la mașina lui cu un borcan de mâncare, având lacrimi în ochi. „Se ia omul și pleacă și vine înapoi cu un borcan de mâncare și câteva bucăți de pâine. Cu lacrimi în ochi îmi spune: You help Ucraina, I help you. După care pleacă înapoi la camion. Am încercat să îi spun că nu am nevoie de mâncare dar de fiecare dată mi-a răspuns, cu mâna pe inimă: please take it, please take it”, a mai relatat românul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *